Mégsem Illés Károly lesz a Fidesz szombathelyi polgármester-jelöltje?

Valószínű, hogy visszavonták a jelölést, és valósággá lesz egy régi pletyka.

Valószínűleg Illés Károly lesz a Fidesz szombathelyi polgármester-jelöltje - írtuk még február közepén Valószínűleg Illés Károly lesz a Fidesz szombathelyi polgármester-jelöltje 2019. February 19. 12:58 . Ezt akkor senki sem cáfolta, a jelenleg alpolgármesterként dolgozó Illés minden eseményen megjelent, sokszor ő képviselte a városvezetést, volt, amikor alpolgármester társától vette el ezt a lehetőséget Kitört a belháború a szombathelyi Fideszben? 2018. October 24. 08:15 .

Illést még egy oktatásra is elküldték
Nagy Jácint

Információink szerint Illést még a Fidesz belső vezetőképző oktatására is elküldték, itt képzik ki a párt jelenlegi illetve későbbi polgármestereit.

Azt már korábban is tudtuk, hogy Puskás Tivadar folytatni szeretné, adott esetben vállalna egy harmadik ciklust is, de pártja ezt nem igazán támogatja. Puskás viszont nem akar távozni, valószínűleg ezért is lép fel keményebben és aktívabban, mióta az új többség átvette a hatalmat a közgyűlésben. Sőt, állítólag Hende Csabát megkerülve lobbizik a párt felső vezetősében a saját jelöléséért.

Puskás nem akar távozni
Nagy Jácint

A legújabb infók szerint Illést kiejtették a polgármester-jelölti pozícióból. A háttérben valószínűleg egy közvélemény-kutatás is áll, ahol kiderült, hogy Illést a Fidesz szavazói közül is többen utasítják el, mint Puskást. A háttérbe kerülésének jelei is vannak, Illés nem vesz részt minden programon, és a közgyűlésben is hátrébb került.

Közben szó volt arról is, hogy a Vas megyei önkormányzat főjegyzőjét, a fiatal Balázsy Pétert indítják. A jelöltekkel Hende Csaba beszélget el, és állítólag ő is dönt, de Hendének Balázsy túl okosnak bizonyult, ezért az ő jelöltségét is ejtették.

Nagyban megy tehát a válogatás, de nincsenek könnyű helyzetben, már 2014-ben sem volt egyszerű összeszedni olyan képviselőjelölteket, akik eséllyel indulnak.

Látszik, kiknek van ambíciójuk
Nagy Jácint

Az viszont tisztán látszik, hogy a jelenlegi képviselők közül kinek vannak ambíciói a folytatásra. Ők azok, akik nagy lendülettel vetik magukat a politikai vitákba, ami jelenleg kimerül a

bevándorláspárti

, a

migráns

és a

szivárványkoalíció

kifejezések ismétlésében.

Ide tartozik Lendvai Ferenc tanácsnok-frakcióvezető, Kántás Zoltán, Rettegi Attila, Kecskés László, Takátsné Tenki Mária. És persze Illés Károly, de lehet, hogy neki ez alpolgármesteri feladata, hiszen Koczka Tibor, a másik fideszes alpolgármester kiesett a pikszisből, Molnár pedig nem fideszes, és már az új többséget erősíti.

Hende Csaba magára vállalná ezt a nehéz feladatot
Nagy Jácint

De a lényeg, hogy a legújabb hírek szerint esélyes polgármester-jelöltek hiányában

Hende Csaba úgy döntött, hogy magára vállalja ezt a nehéz feladatot.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2019