Minden jelenlegi képviselőjét újraindítja ősszel a szombathelyi Fidesz, de van néhány meglepetés is

Az is látszik, hogy kik számítanak a párt helyi erős embereinek.

Nemrég írtuk Hivatalosan is Balázsy Péter a Fidesz szombathelyi polgármester-jelöltje 2019. July 17. 20:09 , hogy hivatalosan is bejelentették, hogy Balázsy Péter a Fidesz szombathelyi polgármester-jelöltje.

A párt szombathelyi szervezete azonban nem csak a polgármester-jelöltet tette hivatalossá ma, hanem a képviselő-jelölteket és a párt listájának első helyein lévőket is.

Ismét indulhatnak
Nagy Jácint

Azonnal szembetűnik, hogy a jelöltek között ott van az összes jelenlegi fideszes képviselő, Koczka Tibor alpolgármester kivételével, akit már korábban háttérbe szorítottak.

Annak, hogy újraindítják minden jelenlegi képviselőjüket, szimbolikus jelentősége is van. Szándékaik szerint marad a jelenlegi politikai irányvonal, ami a kormánypolitika feltételek nélküli kiszolgálását és a konfrontatív politikai kommunikációt jelenti.

Az is látszik, hogy a háttérben zajló Hende Csaba - Balázsy Péter küzdelemben most Hende nyert, ugyanis a jelöltek mindegyike Hende bizalmát élvezi, Balázsynak nem sikerült egyetlen saját emberét sem elindítania.

A választókerületi képviselő-jelöltek

1. választókerület: Horváth Gábor

2. választókerület: Illés Károly

3. választókerület: Büki Zoltán

4. választókerület: Janzsó Zoltán

5. választókerület: Melega Miklós

6. választókerület: Lendvai Ferenc

7. választókerület: Kántás Zoltán

8. választókerület: Takátsné Tenki Mária

9. választókerület: Polgár Lívia

10. választókerület: Sátory Károly

11. választókerület: Kecskés László

12. választókerület: Ágh Ernő

13. választókerület: Horváth Csaba

14. választókerület: Rettegi Attila

A Fidesz lista élén ők állnak, vagyis nekik van esélyük bejutni a közgyűlésbe, ha egyéniben nem nyernek:

Balázsy Péter, Illés Károly, Melega Miklós, Rettegi Attila, Lendvai Ferenc

Hamarosan bővebben is foglalkozunk a jelöltekkel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2019