Hazai pályán is megünnepelte ötvenedik születésnapját a Lord zenekar

Ez a fél évszázad számos generációt összeköt.

Ötvenedik születésnapját ünnepli az 1972-ben alakult Lord. A matematika csak első pillantásra hibázik, az ünneplés és a kerek évfordulóval kapcsolatos koncertek már tavaly elkezdődtek, csak éppen átnyúltak az idei évre is.

A zenekar ezekben a napokban-hetekben is több nagykoncertet is ad, melyek közül számunkra – és talán számukra is – a legfontosabb a „hazai pálya”.

A Lord péntek este a szombathelyi Arena Savariában játszott.

Lord koncert 2023
Kattinson a képre a galériához!
Pataki Gegely

Az esemény elsősorban a nosztalgiára épült, de a nézők között minden korcsoport képviseltette magát, ami arra bizonyíték, hogy talán a rock az a zenei műfaj, amely legjobban képes összekötni a generációkat.

Lord koncert 2023
Kattinson a képre a galériához!
Pataki Gegely

Régi és ismert számokkal kezdtek, olyannal, mint az Egyedül járom a várost, amire azonnal beindult a tömeg, majd jöttek a legnagyobb Lord-slágerek: Ragadozók, Az utca kövén, Kifutok a világból, és nyilván a Vándor sosem maradhat ki a repertoárból.

Lord koncert 2023
Kattinson a képre a galériához!
Pataki Gegely

A két alaptag, Pohl Mihály és Erős Attila nagyon energetikusan nyomta le a koncertet, és alaposan átmozgatták a szombathelyi közönséget.

Lord koncert 2023
Kattinson a képre a galériához!
Pataki Gegely

Telt ház nem volt, de a küzdőtér szépen megtelt, és az érthető, hogy ülőhelyekre ilyenkor kevesebben vesznek jegyet.

A zenekar fotója
Facebook/Lord zenakar

A Lord együttes

A Lord 1972-ben alakult, 1978-ban írták első saját dalukat Rakétamotor címmel. 1980-ban eljutott az együttes a budapesti Metró Klub országos tehetségkutató versenyére. Ezután csatlakozott a csapathoz Erős Attila, majd 1981-ben Pohl Mihály lett a Lord énekese, így kezdett kialakulni a Lord klasszikus felállása.

A 80-as évek igazi sikertörténet volt a zenekar számára, tagcserék után 2004-bn indult újra a zenekar. A zenekar alapító Vida Ferenc később kilépett a zenekarból és Vida Rock Band néven folytatta tovább a zenélést egészen 2017-es haláláig. Azóta a zenekar két alaptagja Erős Attila és Pohl Mihály viszi tovább a Lord hagyományokat. Most ünnepli a zenekar 50 éves fennállását, ami igazi ritkaság a magyar rock történelemben.

A Lord máig Szombathely meghatározó zenekara. Mindig is ezer szállal kötődtek a városhoz. Több generáció dúdolja dalaikat és résztvevője koncertjeiknek.

A zenekar tavaly áprilisában hivatalosan is Szombathely kulturális értéke lett A Lord és az Anima Sound System Szombathely kulturális értéke lett 2022. April 20. 11:39 , majd ősszel Erős Attila kapott csillagot Könnyek, zene és emlékek – Csillagot kapott a szombathelyi hírességek sétányán Erős Attila és Petró János 2022. September 02. 19:42 a Broadway Club Café előtt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra