Hazai pályán is megünnepelte ötvenedik születésnapját a Lord zenekar

Ez a fél évszázad számos generációt összeköt.

Ötvenedik születésnapját ünnepli az 1972-ben alakult Lord. A matematika csak első pillantásra hibázik, az ünneplés és a kerek évfordulóval kapcsolatos koncertek már tavaly elkezdődtek, csak éppen átnyúltak az idei évre is.

A zenekar ezekben a napokban-hetekben is több nagykoncertet is ad, melyek közül számunkra – és talán számukra is – a legfontosabb a „hazai pálya”.

A Lord péntek este a szombathelyi Arena Savariában játszott.

Lord koncert 2023
Kattinson a képre a galériához!
Pataki Gegely

Az esemény elsősorban a nosztalgiára épült, de a nézők között minden korcsoport képviseltette magát, ami arra bizonyíték, hogy talán a rock az a zenei műfaj, amely legjobban képes összekötni a generációkat.

Lord koncert 2023
Kattinson a képre a galériához!
Pataki Gegely

Régi és ismert számokkal kezdtek, olyannal, mint az Egyedül járom a várost , amire azonnal beindult a tömeg, majd jöttek a legnagyobb Lord-slágerek: Ragadozók, Az utca kövén, Kifutok a világból , és nyilván a Vándor sosem maradhat ki a repertoárból.

Lord koncert 2023
Kattinson a képre a galériához!
Pataki Gegely

A két alaptag, Pohl Mihály és Erős Attila nagyon energetikusan nyomta le a koncertet, és alaposan átmozgatták a szombathelyi közönséget.

Lord koncert 2023
Kattinson a képre a galériához!
Pataki Gegely

Telt ház nem volt, de a küzdőtér szépen megtelt, és az érthető, hogy ülőhelyekre ilyenkor kevesebben vesznek jegyet.

A zenekar fotója
Facebook/Lord zenakar

A Lord együttes

A Lord 1972-ben alakult, 1978-ban írták első saját dalukat Rakétamotor címmel. 1980-ban eljutott az együttes a budapesti Metró Klub országos tehetségkutató versenyére. Ezután csatlakozott a csapathoz Erős Attila, majd 1981-ben Pohl Mihály lett a Lord énekese, így kezdett kialakulni a Lord klasszikus felállása.

A 80-as évek igazi sikertörténet volt a zenekar számára, tagcserék után 2004-bn indult újra a zenekar. A zenekar alapító Vida Ferenc később kilépett a zenekarból és Vida Rock Band néven folytatta tovább a zenélést egészen 2017-es haláláig. Azóta a zenekar két alaptagja Erős Attila és Pohl Mihály viszi tovább a Lord hagyományokat. Most ünnepli a zenekar 50 éves fennállását, ami igazi ritkaság a magyar rock történelemben.

A Lord máig Szombathely meghatározó zenekara. Mindig is ezer szállal kötődtek a városhoz. Több generáció dúdolja dalaikat és résztvevője koncertjeiknek.

A zenekar tavaly áprilisában hivatalosan is Szombathely kulturális értéke lett A Lord és az Anima Sound System Szombathely kulturális értéke lett 2022. April 20. 11:39 , majd ősszel Erős Attila kapott csillagot Könnyek, zene és emlékek – Csillagot kapott a szombathelyi hírességek sétányán Erős Attila és Petró János 2022. September 02. 19:42 a Broadway Club Café előtt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra