A hétnek vége, de a Sziget tombol tovább!

Még két csodálatos napnyi fesztiválozas várja a Szigetelőket, Lorde és Billie Eilish is jönni fog. Na meg büszke földink, az Anima Sound System!

Ah, Sziget Fesztivál! Az elmúlt néhány napban új világokat fedeztünk fel, örömöt leltünk az ismeretlen zenékben, és részt vettünk olyan banális butaságokban, mint például a K-pop workshop, ahol nap mint nap egészen menő koreográfiákat tanultunk száz másik emberrel együtt. Még azt is megpróbáltuk, hogy break táncoljunk a DropYard színpadán, de hát... az nem volt egyszerű.

Nothing But Thieves @ FreeDome @ Sziget Fesztivál 2023
Nothing But Thieves @ FreeDome @ Sziget Fesztivál 2023
Jánosa Júlia

Tegnap a Ticketswap Colosseumban, a szabad ég alatt élvezhettünk egy kis elektronikus vadászatot, amit olyan tehetségek hoztak el nekünk, mint a Secret Factory és a Marino Canal. Mindenki úgy táncolt, mintha a ritmus lenne a legjobb barátjuk. Én amúgy örülök neki, hogy ennyi holland van, nagyszerűen lehet őket arra használni, hogy a tömegben eligazodj, mint valami szőke világítótornyok, akik mutatják merre hagytad a barátaidat.

Ticketswap Colosseum @ Sziget Fesztivál 2023
Ticketswap Colosseum @ Sziget Fesztivál 2023
Jánosa Júlia

Az Imagine Dragons óta viszont nem mertem a nagyszínpad közelébe menni, poszttraumás tömegundorom van. Nem is az embermennyiség a probléma, inkább valamiféle kulturálatlanság, agresszió, vagy csak részegség? Mert amúgy hiába Dan Reynolds (a Dragons énekese) a legszexibb ember a földön és csinált állati showt pénteken, ha közben az ötméteres környezetedben az életedet kell felténed, mert a mögötted álló csávó azt skandálja, hogy 'kitekerem a nyakadat' (ezekkel a szavakkal, tehát magyar az illető), miközben folyamatosan próbál belenyomni az előtted álló, a maximális sűrűséget ezer emberrel ezelőtt elért tömegbe.

Nem mondom, hogy tudom, mi a megoldás a problémára, de ötleteim vannak: Security drónok? Koncert etikett óriásplakátok? Esetleg kigyúrt felsőtestű, ámbár kedves mosolyú, (opcionálisan félmesztelen) szekusok minden 50 négyzetméterre?

Mumford and Sons @ Nagyszinpad @ Sziget Fesztivál 2023
Mumford and Sons @ Nagyszinpad @ Sziget Fesztivál 2023
Jánosa Júlia

Ezzel a hétvége nevéhez hűen véget ért, de még két napnyi csodálatos fesztiválozás előtt állunk. Az imádnivaló Lorde ma lép színpadra, holnap pedig a magával ragadó Billie Eilish érkezik. Amit viszont mi semmiképp nem fogunk kihagyni, az a szombathelyi származású Anima Sound System koncertje, ma éjszaka az All Europa színpadán.

Fény installációk @ Sziget Fesztivál 2023
Fény installációk @ Sziget Fesztivál 2023
Jánosa Júlia

Már alig várjuk, hogy megosszuk az élményeinket és beszámoljunk arról, hogy a kihívásokkal teli breaktáncórák ellenére vajon sikerült-e valamit is megtanulnunk, vagy csak hülyén sodródtunk jobbra-balra a padlón. Bármi is történik, és hiába a néhol nem a legkedvesebb és körültekintőbb emberekből álló tömeg, ez minket nem fog lelombozni: számunkra a Sziget mindig tele van nevetéssel, zenével és olyan emlékekkel, melyek még a legjobb tárhelyű memóriakártyánkon sem tudna elférni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sziget Fesztivál