Hol élnek a legtovább és hol halnak legkorábban Európában?

Lenne munka ezen a téren is nálunk, de ez valamiért nem fontos.

Tudjuk, Európa és az egész világ csatatér, ahol folyamatosan hadban állunk. Hol a migránsok, hol Soros, Brüsszel, a dollárbaloldal támad hazánkra, és ha nincs a nemzeti konzultáció, az óvodáinkban már tömeges lenne a nemváltó műtét.

Ilyen ostromállapot közepette nem marad idő olyan apróságokra, mint a jövedelmi viszonyok javítása vagy az infláció megfékezése.

És nyilván mellékes az is, hogy meddig élünk.

Az Eurostat csütörtökön közölte az európai polgárok születéskor várható élettartamát, nemcsak országokra, de régiókra is bontva.

Várható élettartam
Eurostat

Ezek szerint – némi meglepetésre – a legtovább a madridiak élnek: átlagosan 85,4 évig.

Az országok közül is Spanyolország áll a lista élén (83,3 év), őket követi Svédország (83,1), Luxemburg és Olaszország (82,7).

Magyarország – ahogy megszoktuk – a sereghajtók között található.

A várható élettartam nálunk 74,3 év, ami közel 10 évvel alatta van a spanyolnak.

Bár ez jobb, mint néhány más kelet-európai államban (Bulgária zárja a mezőnyt), azt hozzá kell tenni, hogy – ahogy az a térképen is látszik – Nyugat-Dunántúl (75,2) és a főváros (76,7) húzza felfelé a számokat, az összes többi régió a legalsó, 75 év alatti kategóriába esik. A legrosszabb kilátásai (72,1 év) az Észak-Magyarországon élő embereknek vannak.

Érdemes megemlíteni azt is, hogy továbbra is sokkal tovább élnek a nők, mint a férfiak. A KSH adatai szerint jelenleg Magyarországon a várható élettartam nők esetében átlagosan 77,52, a férfikanál csak 70,69 év.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tudtad-e?