Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ki mennyit akart adni a szombathelyi utak felújítására?

Horváth Soma és Kelemen Krisztián szerint az Éljen Szombathely többet.

Az MSZP Szombathely irodájában tartott sajtótájékoztatót szerdán délután Horváth Soma és Kelemen Krisztián, az Éljen Szombathely képviselőjelöltjei. A téma az útfelújítási program volt. A két politikus ugyanis reagálni szeretett volna arra, hogy Illés Károly alpolgármester szerint az Éljen Szombathely átgondolatlan döntései miatt rengeteg útfelújítás maradt el. Plusz azt is kommunikálta, hogy az új többség miatt rengeteg pénztől esett el többek között a múzeum, az egyetem, a diákönkormányzat és az Agora is.

Horváth elmondta, hogy pont az Éljen Szombathely frakció volt, amely a költségvetés elfogadásakor duplájára emelte az utakra, járdákra, parkolóra, hidakra és a csapadékvíz elvezetésre szánt önkormányzati pénzt. Elmondása szerint ugyanis a Puskás Tivadar által benyújtott költségvetésben csak 520 millió forint szerepelt, amit az új többség egymilliárd húsz millió forintra emelt. Ebből már elkészült a Szűrcsapó utca 26-10. előtti járdák felújítása, a Bartók Béla körúton, a stadionnal szemben egy akadálymentesítés, illetve az oladi lakótelepen a Nagy László és a Kodály Zoltán utcában is befejeződött két járdának a felújítása.

Varga Mátyás

A Fidesz azzal támadja az Éljen Szombathelyt, hogy megakadályozták az egymilliárdos útfelújítást, és előkészítetlen javaslatokat mutattak be, amik nem fognak megvalósulni. Ezt a hároméves programot Új híd lesz a szombathelyi Árkádiánál, megszűnik az érszűkület a Saághy utcában 2016. December 11. 18:49 egyébként már 2016 decemberében elfogadta a közgyűlés. A döntés alapján 2017-ben 500 millió, 2018-ban egymilliárd, míg az idei évben másfél milliárd forintot kellett volna útfelújításra költeni.

Azonban a tervben foglaltakkal ellentétben a polgármester által benyújtott 2019-es költségvetésben útfelújításra csupán 400 millió forint szerepel. Az elmúlt két évben a tervvel ellentétben valójában csupán nyolc-tíz kerékpárút felújítását és megépítését tervezték, de ezek közül egy sem valósult meg. Horváth megemlítette, hogy a Bem József utca 27. melletti parkolót két éve újra kellett tervezni, holott a terveket már az Ipkovich György polgármestersége alatti városvezetés elfogadta 2009-2010-ben, de az építési engedélyek lejártak közben.

Varga Mátyás

Kelemen Krisztián szerint az új többség által elfogadott költségvetésben szereplő, összesen több mint egymilliárd forint útfelújításra szánt pénzt Az útfelújításokra helyezné a hangsúlyt a szombathelyi új többség, a polgármester szerint ez nem szolgálja a város érdekeit 2019. March 20. 19:14 fel is használják még az idei évben. Elismerte, előfordulhat, hogy a vállalkozói kapacitások miatt lesz olyan, aminek a kivitelezése átcsúszik a jövő év tavaszára, és az időjárás is közbeszólhat.

Kelemen Krisztián reagált a Fidesznek arra a kijelentésére is, hogy sok pénzt elvontak a többi ágazattól. A képviselő felsorolta, hogy a tavalyi évhez képest mennyivel nőtt az egyes ágazatokra szánt pénz összege. Az oktatásra, kultúrára, szociális területre, egészségügyre és a sportra a múlt évhez képest összesen 734 millió forinttal fordítottak többet. Megjegyezte, a Fidesz azt állítja, hogy 4 millió forintot elvontak a diákönkormányzattól, de ez nem igaz, mert az idei év június 18-i közgyűlésen ezt a diákönkormányzatnak visszaadták.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2019

Tovább az oldalra