Ha esik, ilyen szép látványosságokkal gyarapodik Szombathely

Pofás tavacskákkal lett gazdagabb a város pénteken.

Az utakkal, vagy akár mondhatnánk azt is, hogy a természet szépségeivel kapcsolatban küldött néhány képet egy olvasónk, aki néhány órával a nagy péntek délutáni eső után merészkedett ki az utcára.

A nagy zuhé előtt volt még jó pár kisebb-nagyobb zápor is, így kapott bőven az égi áldásból Szombathely, sok helyen alig-alig bírták már szusszal az ereszek és a vízelvezetők.

Utána viszont hamar kisütött a nap, de akkora ereje azért nem volt, hogy sitty-sutty felszárítsa az esővizet, aminek hála több szép új tavacskával is gazdagodott Szombathely.

Tavak az utakon Szombathelyen
olvasó

Van, ahol csak az út szélén alakult ki tavacska, de előfordult olyan is, hogy egy teljes sáv víz alá került.

Ez még akár alvázmosásnak is jó lehet, de az biztos, hogy a kósza gyalogosok annyira nem értékelik ilyenkor ezeket a tócsákat. Óriási mutatvány például, ha át kell kelni az úton, na meg ott van az is, amikor csak békésen sétál az ember a járdán, de szépen beterítik.

Tavak az utakon Szombathelyen
olvasó

Aztán van, ahol a parkolósáv is teljesen víz alá került és így nem sokan vállalják be a vadvízi parkolást. Nem mindenki hagyja szívesen ázni a vízben a kocsiját, na meg a ki- és beszállás is kalandos ilyenkor, szóval az ilyen kis átmeneti tavak még jobban nehezítik az amúgy is kaotikus parkolási helyzetet a városban.

Tavak az utakon Szombathelyen
Még több képért kattints!
olvasó

Pedig mint olvasónk is mondta, az utak, amiket lefotózott, egyébként a járható utak közé tartoznak.

Tehát nincsenek még annyira rossz állapotban, mint például a Dozmat Szombathely legrosszabb utcái: a Dozmat utca, a politikai kátyúk metszéspontja 2021. August 01. 07:11 és a Nádasdy Ferenc utca Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Nádasdy Ferenc utca 2021. July 17. 07:17 vagy a Paragvári út, Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári út 2021. June 14. 07:25 melyek kiérdemelték, hogy belekerüljenek a Szombathely legrosszabb utcáit felvonultató sorozatunkba.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem