Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az igazgató elbeszélgetett a pedagógusokkal, erre kedd reggel elindult az oktatás Répcelakon is

A két vasi tankerülettől hiába kérdeztük, hány alsótagozatos ment iskolába hétfő reggel.

A kormány döntése értelmében április 19-én, azaz hétfőn reggel újrakezdődött a jelenléti oktatás Itt vannak az oktatási nyitás részletei April 15. 16:29 az általános iskolák alsó tagozatán. A lépés ellen az ellenzéki politikusokon Ellenzék: ne nyissanak ki hétfőn az iskolák és az óvodák! April 16. 11:52 kívül a Társaság a Szabadságjogokért Szervezet A TASZ jogi álláspontja az iskolanyitásról April 18. 10:18 (TASZ), és több szülői csoport Nyílt levél a döntéshozóknak az iskolanyitás előtt April 18. 17:32 is tiltakozott a járványveszély miatt, ennek ellenére az iskolák és az óvodák kinyitottak hétfő reggel.

A minisztérium adott ki közleményt

Vas megyében két tankerületi központ van, a szombathelyi és sárvári, hozzájuk tartoznak az állami fenntartású általános iskolák. Hétfő reggel mindkét központnak feltettük a kérdéseinket, hogy hány osztályban kellett rendkívüli szünetet elrendelni a hiányzók miatt, hány alsó tagozatos diák, hány pedagógus maradt otthon.

Cikkünk megjelenéséig egyik tankerületi központ sem válaszolt kérdéseinkre.

Hétfő este az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kiadott egy közleményt, A gyerekek többsége megjelent ma reggel az iskolában April 19. 21:47 ebben azt írták, országos átlagban az óvodákban a gyermekek 60 százaléka, az iskolákban a tanulók 75 százaléka jelent meg hétfő reggel. Hozzátették, a pedagógusok szinte valamennyien munkába álltak.

Répcelakon a tankerület is közbelépett

Ennek ellenére tegnap a répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola alsós tanárai közül egyetlen kivétellel senki nem ment be az intézménybe tanítani, Répcelakon otthon maradt ma reggel a teljes tantestület, fegyelmit kapnak April 19. 16:32 legalábbis ez a hír futott végig a sajtón, és senki sem cáfolta. Egy pedagógus nyilatkozott is, aki azt mondta, az otthon maradt tanárokat egyenként hívatta be az igazgatót, és közölte velük, hogy fegyelmit kapnak.

A répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola
Forrás: repcelak.hu

Később viszont a Vas megyei napilap azt írta, senki sem kapott fegyelmit az iskolában, és kedden reggel egy kivétellel minden pedagógus részt vesz a jelenléti oktatásban. A lap szerint ezt a sárvári tankerület igazgatója közölte velük.

Ami azt jelentheti, hogy hétfőn megegyeztek a tanárokkal, és ebben részt vett a tankerület is, és így elmaradnak a fegyelmi eljárások.

Felújítás miatt maradtak távol az iskolától?

Egy olvasónk közben arra hívta fel a figyelmünket, hogy a pedagógusok otthon maradásának nem csak a járvány lehetett az oka. Mint írja, „az iskola most már több mint egy éve felújítás alatt van és az állapotok nem normálisak. Zaj, kosz, higiéniailag kifogásolható munkások”.

Azt is hozzáteszi, hogy az ő gyermeke a konditeremben volt kénytelen tanulni az iskola lezárásig. Most kaptak volna egy tantermet, mivel a felső tagozatosoknak még nem kell bejárniuk. Megjegyzi, hogy „a tanárok így is teljes odaadással dolgoztak, főleg az alsós tanítók. Így sok szülő számára is érthető a döntésük”.

Akárhogyan is történt, a hétfői kezdeti problémák után – némi ráhatás után – a pedagógusok és szülők többsége elfogadta, hogy elindult a jelenléti oktatás. A felső tagozatos és középiskolás diákoknak várhatóan május 10-től kell ismét bejárniuk az iskolába.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra