Hivatalosan is megnyitották a szombathelyi jégcsarnokot, ami új nevet kapott

A jégcsarnok ebben a szezonban biztosan nyitva lesz.

Tulajdonképpen névadó ünnepséget tartottak vasárnap kora délután a hányattatott sorsú szombathelyi jégcsarnokban. A létesítményt a névadó szponzor Nevet kapott a szombathelyi jégcsarnok 2023. October 04. 08:26 után Szombathelyi Trend Optika Jégcsarnoknak nevezték el, egyúttal hivatalosan is megnyitották a közönség előtt is.

A jégcsarnok az energiaválság miatti leállás után augusztus közepén nyitott meg Csendben megnyílt az új szombathelyi jégcsarnok 2023. September 26. 07:20 , akkor még a sportolóknak, augusztus 19-20-án egy négycsapatos nemzetközi U16-os ELITE CUP tornának adott otthont, illetve szeptember 2-3-án is rendeztek egy újabb fordulót.

A jégcsarnok pályája
Mészáros D. Zsolt

Október 2-ától újra elindult az óvodás csoportok számára szervezett korcsolyaoktatás, szeptember 30-án és október 1-jén pedig elkezdődtek a curling-oktatások is. Október 7-ére pedig megnyitották a közönség előtt is a jégcsarnokot.

Volt is pénz meg nem is

Egyébként az, hogy nyitva van a csarnok, önmagában is nagy teljesítmény, hiszen éveken át húzódott a befejezése. A csarnok ugyanis nem az önkormányzaté, hanem a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub tulajdona. Tao-pénzekből építették meg, de már az sem volt egyszerű.

2017 végén tették le Hende és Puskás egy pingvinnel tette le az épülő szombathelyi jégcsarnok alapkövét 2017. December 08. 16:17 az alapkövet, a csarnok eredetileg 2,2 milliárdba került volna. Az építkezés elkezdődött, ez mind szép és jó volt, csakhogy közben egyre érdekesebbé kezdtek válni a dolgok.

A jégcsarnok pályája
Mészáros D. Zsolt

2018 novemberében jártuk be először Bejártuk az épülő 2,5 milliárdos szombathelyi Jégcsarnokot és rákérdeztünk a dolgokra 2018. November 20. 15:01 az épülő létesítményt, amit 2019 végén meg is kellett volna nyitni, de akkor még nagyon nem látszott az alagút vége.

2020 januárjában aztán kiderült, Van némi gebasz a szombathelyi jégcsarnok körül 2020. January 28. 13:29 hogy nem lesz elég a pénz, 400 millió forint hiányzik a munkálatok befejezéséhez. Ezt akkor azzal indokolták, hogy drasztikusan emelkednek az árak az építőiparban, de pánikra semmi ok, TAO-támogatásokból rendezik a pénzügyeket.

Tavalyelőtt márciusban azt mondta érdeklődésünkre a városvezetés, A finisbe ért „álmaink” jégcsarnoka Szombathelyen 2021. March 01. 18:47 hogy eredményesek voltak a nagy cégekkel folytatott tárgyalások.

Megnyílt, hogy gyorsan be is zárjon

2021 júniusában aztán szerveztek egy újabb bejárást, Őszre lesz kész a nyáron is használható szombathelyi jégcsarnok 2021. June 23. 11:14 akkor is ugyanazt a dátumot jelezték előre, vagyis egy kicsit pontosítottak: azt mondták, novemberben készen lesz a jégcsarnok, de ez megint nem jött össze.

A jégcsarnok pályája
Mészáros D. Zsolt

Aztán tavaly áprilisban csendben megnyitott Csendben megnyílt a szombathelyi jégcsarnok a hétvégén 2022. April 10. 14:37 a jégcsarnok. Nem volt szalagátvágás, egyszerűen elkezdték használni a létesítményt.

Tavaly szeptember elején kiderült Csak néhány hónapig biztos az új szombathelyi jégcsarnok működése 2022. September 01. 16:04 , hogy sötét árnyak gyülekeznek a csarnok felett. Ekkor már javában tombolt az energiaválság, az önkormányzatok sorra hozták a takarékossági intézkedéseket. Amelyekből nem maradhatott ki a jégcsarnok sem.

A pálya jegén tartott sajtótájékoztatón kiderült, hogy csak 2023 januárjáig biztosított a működés, addig volt megfizethető árú energiaszerződésük a szolgáltatóval. Csak érdekességként, az akkori árakon naponta 300 ezer forintba került az elektromos áram.

Január 31-én be is zárt Nemény András: A város nem hagyja magára a jégcsarnokot 2023. January 13. 09:46 a jégcsarnok, mivel nem bírtak a megnőtt energiaárakkal. Aztán augusztus közepén ismét megnyílt a csarnok, és azóta is nyitva van.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport