Koczka Tibor meg akarja oldani Balázsy Péter dilemmáját, kihívja egy nyilvános tévévitára

A Fidesz szombathelyi polgármester-jelöltje egy jelölt jelentkezésére várt, most megkapta.

A szombathelyi önkormányzati választás kampányának újabb fejezetéhez érkeztünk. Eddig arról folyta a vita, hogy a polgármester-jelöltek közül ki hajlandó vitázni a többi polgármester-jelölttel.

A polgármester-jelölti vitáról szóló vita szeptember elején tört ki, amikor a Nemény Andrást indító Éljen Szombathely választási szövetség is, és a Koczka Tibort támogató Pro Savaria is közleményben jelentette be Szombathelyi polgármester-választás: Nemény és Kocka már biztos, hogy vitázik, most Balázsy válaszára várnak 2019. September 02. 19:44 , hogy jelöltjeik készek a nyilvános vitára.

Balázsy Péter, a Fidesz jelöltje Facebook-posztban reagált erre, azt írta, hogy az ellenzék döntse el, ki az egyetlen jelöltjük, addig ő nem tudja, kivel is kellene vitáznia.

A megdöbbentő válaszról mi is leírtuk a véleményünket Balázsy Péter vagy vállalja a polgármesteri vitát vagy nem, de nem mondhatja meg, mit tegyenek az ellenfelei 2019. September 03. 19:53 . Később az LMP is vitára szólította fel Az LMP vitára szólítja fel a kormánypártok polgármester-jelöltjeit – Szombathelyt külön is kiemelték 2019. September 11. 16:48 a kormánypárti polgármester-jelölteket, külön kiemelve Szombathelyt, majd Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő gyávának nevezte Balázsy Pétert Ungár heti gyors: ha Balázsy Péter nem áll ki vitázni, akkor gyáva 2019. September 13. 15:56 , mert nem mer kiállni a vitára.

Most Koczka Tibor lépett nagyot az ügyben, a megyeháza (Balázsy munkahelye, ahonnan most fizetés nélküli szabadságon van) előtt tartott sajtótájékoztatón bejelentette, ha a Fidesz jelöltje egy jelölttel akar vitázni, akkor ő vállalja ezt a vitát.

Koczka Tibor a megyeháza előtt
Szilágyi József (telefonos fotó)

A bejelentés előtt Koczka kifejtette, hogy rengeteg olyan ügy és kérdés van, amiről a jelölteknek el kellene mondaniuk a véleményüket, és azt is nyilvánvalóvá kellene tenniük, hogy ha úgy alakul, hogyan oldanák meg a felmerült problémákat.

Mint mondta, azért sem érti Balázsy reakcióját, mert mindhárom jelöltet egyenlő feltételek mellett vették nyilvántartásba, és egyforma esélyük van a választásokon. Így egyikük sem döntheti el, kivel akar vitázni a másik kettő közül.

Koczka szerint valójában arról van szó, hogy Balázsynak nincs véleménye, hozzátette, valószínű, még Balázsy közleményét is Hende Csaba fogalmazta meg helyette. Megjegyezte, Hende Csabának mindenki ellenzékinek számít, aki nem ért egyet vele, és hozzátette, ezek alapján Orbán Viktor és a Fidesz elnökségének egy része is Hende ellenzéke.

Ráadásul Szombathelyen már az sem világos, hogy ki az ellenzéki, hiszen mióta

Puskás Tivadar és Hende Csaba átadta a többséget

a közgyűlésben, a Fidesz lett ott az ellenzék.

Koczka arra is célzott, hogy ő is jobboldalinak tartja magát és Balázsy is, ezért a kettőjük vitája azt döntheti el, hogy ki lesz az ellenfele a baloldali Nemény Andrásnak.

Koczka egyébként nyilvános tévévitára hívta ki Balázsy Pétert, azt is megjegyezte, szeretné, ha a Fidesz jelöltje elfogadná a kihívást.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2019