Hamarosan döntenek a Nagy Szombathelyi Áremelésről

Itt van a nyári szünet előtti utolsó szombathelyi közgyűlés.

Szokatlan módon hétfőn tartják a szombathelyi közgyűlés júniusi ülését. Hogy miért nem a megszokott csütörtöki, azt eddig nem indokolták meg, talán az ülés elején megteszik.

Hamarosan, reggel kilenc órakor kezdenek a képviselők, hogy aztán utána elvonuljanak nyári szünetre. Habár, ahogyan pörögnek az események a belpolitikában és az önkormányzati ágazatban, borítékolhatjuk, hogy azért lesz egy-két rendkívüli ülés a nyáron.

A fontosabb ügyekről írtunk már. Talán a legfontosabb, hogy a parkolástól kezdve a házasságkötésig és a temetésig szinte minden megdrágul. A parkolástól kezdve a házasságkötésig - Szinte minden megdrágul Szombathelyen June 21. 07:21 Hogy ennek miért kell így lennie, arról Horváth Attila alpolgármesterrel már beszélgettünk egyet pénteki podcastunkban. „Most nem az a kérdés, hogy itt spórolok vagy ott spórolok, hanem hogy legyen ivóvíz és fűtés” June 26. 10:57

Írtunk arról is, hogy utcát akarnak elnevezni Utcát neveznének el Király Gábor édesapjáról June 22. 11:06 Király Gábor édesapjáról, hogy 60 millió forint korábban történő kifizetését kéri 60 milliós „segélyt” kaphat a Blaguss a várostól June 21. 18:29 a helyi buszjáratokat működtető Blaguss, a cég egyébként reagált is Nem "segélyt", hanem üzemanyag-kompenzációt kér a Blaguss June 26. 07:21 cikkünkre.

Beszámoltunk róla, hogy a város be akarja vezetni Új szintre léphet a roller-őrület Szombathelyen June 22. 07:01 az elektromos roller bérleti rendszerét, olyan érdekességekkel, hogy a roller egyszerűen megáll majd, ha a Fő téren akarnak vele átgurulni. Folytatódik Csúszik a zanati kerékpárút építése, túl magas árat kérnek a kivitelezők June 22. 19:57 a zanati kerékpárút kálváriája, most éppen túl sokba kerülne a megépítése, ennek a helyzetnek a megoldása is a képviselőkre vár.

Lakhatási vészhelyzet van Szombathelyen – ezt is írtuk, Lakhatási veszélyhelyzet van Szombathelyen June 24. 07:12 kiderült, hogy a szakbizottság kérte a helyzet megtárgyalását, ugyanis 170 olyan, valóban rászoruló család van, akinek nem tudnak segíteni. És írtunk Szeptemberben megnyitja az idős hajléktalanok szombathelyi otthonát az evangélikus egyház June 26. 16:34 arról is, hogy szeptemberben megnyílik az idős, állandó gondozásra szoruló hajléktalanok otthona, ami a Falco-gyár, az evangélikus egyház és az önkormányzat együttműködésének eredménye.

Mától egyébként egész hétre hőségriadó van érvényben, persze, a képviselőket nem kell félteni, az ülésteremben van klíma, de kíváncsiak leszünk, hogy a kánikula befolyásolja-e a viselkedésüket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet