Csütörtökön átadják az új M8-as gyorsforgalmi út Körmend és Vasszentmihály közti szakaszát

Ezzel Körmendtől egészen Rábafüzesig használható lesz az új gyorsforgalmi.

Október 21-én, csütörtökön 14 órakor ünnepélyes keretek között átadják az M8 autóút Körmend-Rábafüzes (országhatár) közötti szakaszát - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Ezzel az új, Körmendtől az osztrák határig tartó gyorsforgalmi autóút szinte teljesen hosszában használható lesz, kivéve a közvetlenül a határ előtti részt.

NIF

Az új gyorsforgalmi teljes hossza 27,2 km lesz, ebből a Vasszentmihály - Rábafüzes közti, 6,6 km-es szakaszt június 3-án átadták Átadták az M80-as új gyorsforgalmi Vasszentmihály és Rábafüzes közti szakaszát 2021. June 03. 14:15 a forgalomnak. Most ehhez kapcsolják hozzá a 19,4 km hosszú, Körmendtől Vasszentmihályig tartó szakaszt.

Érdekesség, hogy ezen a szakaszon épült meg Magyarország egyik leghosszabb völgyhídja, az 575 méteres vasszentmihályi völgyhíd Vasszentmihálynál már megcsodálható Magyarország egyik leghosszabb völgyhídja 2020. August 12. 19:16 .

A völgyhíd idén júliusban
magyarepitok.hu

Az új szakaszt Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, Bebes István, Körmend polgármestere és Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese adja át a forgalomnak.

Három és fél év alatt készült el

A Körmend és Rábafüzes közti, 28,9 kilométeres gyorsforgalmit 2018-ban kezdték építeni, mi 2019 márciusában néztük meg közelebbről Tényleg feltűrték az ingujjat az M8-as út Körmend és a határ közötti szakaszán 2019. March 28. 19:24 a munkát. Noha az útépítés miatt a közelben lakóknak sok panasza is volt, Beteríti a szemét Vasszentmihályt az M8-as építése miatt 2019. August 03. 18:07 a munka viszonylag gyorsan haladt.

Befejezés előtt az M8-as
Forrás: magyarepitok.hu

Vasszentmihálynál megépült közben Vasszentmihálynál már megcsodálható Magyarország egyik leghosszabb völgyhídja 2020. August 12. 19:16 a Dunántúl leghosszabb völgyhídja, tavaly augusztus közepére már 60 százalékban készen volt Hatvan százalékban kész az M8-as Körmend és Rábafüzes közti szakasza 2020. August 19. 07:34 az új út. Közben azt is megtudtuk, hogy a Rábafüzes és Szentgotthárd közti bekötőút csatlakozásánál vasbetonnal és bitumennel tartják távol Vasbetonnal és bitumennel tartják távol a belvizet az M8-as épülő aluljárójánál 2021. January 11. 07:01 a kerékpáros aluljárótól a talajvizet.

Idén február elején az is kiderült, Alakul az új 8-as út Rábafüzestől Kecskemétig 2021. February 01. 11:36 hogy az új út hogyan illeszkedik az országos úthálózatba.

BZ

Körmend és Rábafüzes között négy különszintű csomópont (Körmend nyugat, Csákánydoroszló, Vasszentmihály, Szentgotthárd), egy szintbeni csomópont (86. számú főút, kezdő csomópont), egy pár egyszerű pihenő (Gasztony) és egy pár komplex pihenő (Szentgotthárd) épült.

Érdekes, hogy az építkezés során 10,2 hektár csereerdőt telepítenek, összesen 336 ezer 175 fát ültetnek.

A kivitelezést a Duna Aszfalt Kft. – Mészáros és Mészáros Kft. végzi, nettó összege pedig 62 milliárd forint.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet