„Naponta többen futkosnak itt át, többek között én is”

Új javaslat érkezett a szombathelyi közlekedési koncepcióhoz. Megnéztük a helyszínt. Jogos.

„Ez tényleg nagyon durva. Mindenki ott futkározik oda-vissza az autók között, és is veszélyben éreztem magam. Sokan rálépnek itt a gázra”

- így kommentálta ma délelőtti élményeit fotósunk, miután megbíztuk azzal, hogy menjen ki a helyszínre, készítsen néhány fotót és derítse ki, megállja-e a helyét az a szerkesztőségünkhöz érkezett olvasói levél, amely így fogalmaz:

Olvasva a Szombathelyi közlekedési tervhez írt olvasói javaslatokat én is felbátorodtam. Jelen esetben nem gyalogos átkelő megszüntetésével kapcsolatosan, hanem ellenkezőleg,

Nem volt nehéz ilyen felvételt készíteni a Körmendi úton

gyalogos átkelő kialakítását kéne fontolóra venni. Mégpedig a Körmendi úton, az Evangélikus templom és a Savaria pláza között, mégpedig a Győrffy István utcánál.

Majd érkezik a javaslat indoklása:

A Körmendi úton, a jelzett szakaszon (az evangélikus templom és pláza között) egyetlen egy gyalogos átkelő sincs és a Győrffy István utcánál „naponta többen futkosnak át a Körmendi úton. Többek között én is.„

Mindez azért balesetveszélyes, mert a Győrffy utca pont a kanyarban csatlakozik be a Körmendi útba.

„Nem is értem, hogy ezt eddig a városvezetés, továbbiakban illetékesek miért nem oldották meg eddig?!”

– fejeződik be a levél első része, amelyet ezennel ajánlunk az önkormányzat és a közlekedési koncepciót készítők figyelmébe.
Elvileg szabályos, csak éppen veszélyesnek tűnik. Amúgy egy 700 méteres szakaszról van szó.

Nem tudjuk, hány javaslat érkezett eddig összesen a közlekedési koncepcióhoz Kiterjedt gyalogosövezetek, csillapított forgalmú utcák, tömegközlekedés – Elkészült Szombathely közlekedési koncepciója 2022. April 21. 06:58 , de lapunk, pontosabban lapunk olvasói, már eddig is alaposan kivették részüket a konzultációban.

Ráadásként a régi téma

A levél tovább is van, igaz a folytatás másról szól.

„Szombathely szemetes, koszos város. Városvezetést ez nem zavarja? Becsukott szemmel járnak a tisztelt urak? Nem csak a kirakatot (Fő tér) kell néha felsöpörtetni, nem ártana a bokrok alól is kiszedni az oda dobott szemetet. És az sem válna a városvezetés rovására, ha a város tisztán tartása mindenhol megtörténne. Milyen dolog az, hogy a Perint patak és partja is csupa szemét végig? A városban miért nincsenek szelektív gyűjtő szigetek? Az, hogy nincs rá pénz...nem igaz! A 21. században ez már egyértelmű kéne, hogy legyen. Dühítő és szégyen a városvezetésre nézve!”

– fogalmaz olvasónk.

Nem tisztünk megvédeni a városvezetést, de mindenképpen ide kívánkozik, hogy a fenti témákról lapunk többször írt az utóbbi időben.

Így például tavaszi takarításáról Tavaszi nagytakarítás Szombathelyen, elindultak a szökőkutak is 2022. April 05. 19:50 , a szelektív hulladékgyűjtésről vagy a patakparti állapotokról Tele van szeméttel a Gyöngyös patak medre 2022. February 16. 15:57 .
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Kiterjedt gyalogosövezetek, csillapított forgalmú utcák, tömegközlekedés – Elkészült Szombathely közlekedési koncepciója

Az irány jónak tűnik, most már csak az a kérdés, mit szól hozzá a tisztelt szavazópolgár, és mennyire bátrak a politikusok.

Két zebrát is meg kellene szünteti Szombathely belvárosában?

Olvasónk szerint ettől érezhetően felgyorsulna a forgalom.

A Savaria Plázánál távolabbra kellene vinni a gyalogátkelőket?

Újabb javaslat olvasónktól Szombathely közlekedési tervéhez.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem