Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

49 fővel bővült a szombathelyi polgármesteri hivatal létszáma a választások óta

Kikértük az adatokat a városházáról, a létszámnövekedés fő oka a közterület-felügyelet integrálása a hivatalba.

Összesen 49 fővel bővült a szombathelyi polgármesteri hivatal létszáma az október 13-i önkormányzati választások óta - tudtuk meg a városházától.

November elején még úgy tűnt Egyelőre nincsenek elbocsátások a szombathelyi városházán, csak a polgármesteri kabinet változik (Frissítve) 2019. November 07. 06:58 , nem lesznek nagy változások a hivatalban, alig néhányan jelezték, hogy az új városvezetéssel nem akarnak együtt dolgozni, ők a törvényben meghatározott módon távoztak.

Azóta viszont egyre több átszervezés történt, és a jelek szerint egyre több munkatársra van szükség.

A közterület-felügyelet hozta a legnagyobb létszámot

A legnagyobb létszámot, 31 főt a közterület-felügyelet hivatalba integrálása hozta. A közterület-felügyeletet a decemberi közgyűlésen Kemény határozat a Vasivíz Zrt. igazgatóságának, átvilágítják a Haladást, lesz otthona az SZKKA-nak 2019. December 02. 11:54 vitték be szervezetileg a polgármesteri hivatalba, ezzel megszűnt az önállósága a szervezetnek, de minden más maradt a régi. Nem változott a vezetője sem, és a létszám sem.

A többi 18 új munkatárs a hivatal különböző részeiben kapott munkát. Két fő frakcióvezetői asszisztenst vettek fel, ezt már az alakuló ülésen bejelentették. A frakcióvezetőknek korábban sem asszisztensük, sem irodájuk nem volt, ezt az új városvezetés kezdeményezte. Két frakció van a közgyűlésben, az Éljen Szombathely és a Fidesz-KDNP frakciója. A két asszisztens Tóth Kálmán (Éljen Szombathely) és Illés Károly (Fidesz-KDNP) munkáját segíti.

Tanácsnokok és asszisztenseik

Ebben a ciklusban új az is, hogy a tanácsnokok munkája gyakorlatilag főállásnak számít; ezt Németh Ákos, klímavédelmi tanácsnok jelentette ki december közepén készült interjúnkban Nagyon trendi, hogy Szombathelynek már klímapolitikai tanácsnoka is van – de mi a feladata? 2019. December 10. 18:46 . Az október végi alakuló ülésen Megvannak az új alpolgármesterek, bizottságok, Molnár Miklós lesz a Vasivíz vezérigazgatója 2019. October 31. 09:59 megválasztott három tanácsnok (Molnár Miklós, Németh Ákos, Szuhai Viktor) nem tartozik ugyan a hivatal állományába, de a melléjük rendelt két tanácsnoki asszisztens igen.

Valószínűleg azért van a három tanácsnok mellett csak két asszisztens, mert Molnár Miklós hamarosan távozik a közgyűlésből Molnár Miklósnak január végéig le kell mondania szombathelyi képviselői mandátumáról 2019. December 20. 14:42 és a tanácsnoki pozícióból is, miután a Vasivíz Zrt. igazgatójává választották Molnár Miklós lett a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója 2019. December 17. 11:37 .

Az új kabinetvezető, Kovács Előd mellé is felvettek két kabinetvezetői asszisztenst, Nemény András polgármester is kapott három polgármesteri asszisztenst.

Felvettek egy kommunikációs vezetőt, négy programszervezőt. Plusz még egy irodavezetőt, egy városrendezési ügyintézőt és két közlekedési ügyintézőt is.

Így most már 280 fő a szombathelyi polgármesteri hivatal létszáma.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra