Szentgotthárdon sikerült: A háziorvosok kérésére helyi oltópont nyílik az oltási héten

A cél az, hogy a környéken, a Vendvidéken és az Őrségben élőknek ne kelljen távolra utazniuk.

Rendkívüli oltópont nyílik a szentgotthárdi Hunyadi úti szakorvosi rendelőintézetben november 22-én, ahol három napon át (22-én, 24-én és 25-én reggel 8-tól 16 óráig várják az oltásra érkezőket. Az oltás felvételéhez előzetes regisztráció és időpontfoglalás sem kell.

Erre egy olvasónk hívta fel a figyelmünket, kis utánjárással kiderítettük, hogy a hír igaz. Azt is megtudtuk, hogy a rendkívüli oltópontot a helyi háziorvosok kezdeményezték. Információink nem volt könnyű menet, de sikerült, így november 22-én elkezdődik a rendkívüli oltás Szentgotthárdon is.

A szentgotthárdi szakorvosi rendelő a Hunyadi utcában
Nyugat.hu

Az időpontokat azért így választották meg, mert november 22-én indul a kormány által meghirdetett rendkívüli oltási hét Rendkívüli oltási hét lesz november végén Magyarországon 2021. November 04. 15:12 . Azon a héten a kórházi oltópontokon szintén regisztráció és időpontfoglalás nélkül lehet oltást felvenni.

Az ügy azért is érdekes, mert tavaly tavasszal Szombathelyen is a háziorvosok kezdeményezték A szombathelyi háziorvosok kérik a városi oltópontok megnyitását a Kormányhivataltól 2021. March 14. 10:42 helyi oltópontok kialakítását. Az önkormányzat két helyszínen ki is alakított Készen áll a szombathelyi Éva-malom is az oltakozásra 2021. March 17. 13:28 oltópontokat, de a kormányhivataltól végül nem kaptak engedélyt a megnyitásukra, az ügy végül politikai harcba Orbán Viktort a szombathelyi oltópontokról kérdezték az Országgyűlésben 2021. March 16. 19:32 fulladt.

Közben kiderült, hogy Körmenden is lesz rendkívüli oltópont, a felhívást egy háziorvos posztolta a Facebookon.

Forrás: Facebook

Kerestük a kormányhivatalt is, levelünkre eddig nem érkezett válasz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19