Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eddig: 0 0 0 0 0 0 0 / 2 500 000 Ft, még 0 nap

Szentgotthárdon sikerült: A háziorvosok kérésére helyi oltópont nyílik az oltási héten

A cél az, hogy a környéken, a Vendvidéken és az Őrségben élőknek ne kelljen távolra utazniuk.

Rendkívüli oltópont nyílik a szentgotthárdi Hunyadi úti szakorvosi rendelőintézetben november 22-én, ahol három napon át (22-én, 24-én és 25-én reggel 8-tól 16 óráig várják az oltásra érkezőket. Az oltás felvételéhez előzetes regisztráció és időpontfoglalás sem kell.

Erre egy olvasónk hívta fel a figyelmünket, kis utánjárással kiderítettük, hogy a hír igaz. Azt is megtudtuk, hogy a rendkívüli oltópontot a helyi háziorvosok kezdeményezték. Információink nem volt könnyű menet, de sikerült, így november 22-én elkezdődik a rendkívüli oltás Szentgotthárdon is.

A szentgotthárdi szakorvosi rendelő a Hunyadi utcában
Nyugat.hu

Az időpontokat azért így választották meg, mert november 22-én indul a kormány által meghirdetett rendkívüli oltási hét Rendkívüli oltási hét lesz november végén Magyarországon November 04. 15:12 . Azon a héten a kórházi oltópontokon szintén regisztráció és időpontfoglalás nélkül lehet oltást felvenni.

Az ügy azért is érdekes, mert tavaly tavasszal Szombathelyen is a háziorvosok kezdeményezték A szombathelyi háziorvosok kérik a városi oltópontok megnyitását a Kormányhivataltól March 14. 10:42 helyi oltópontok kialakítását. Az önkormányzat két helyszínen ki is alakított Készen áll a szombathelyi Éva-malom is az oltakozásra March 17. 13:28 oltópontokat, de a kormányhivataltól végül nem kaptak engedélyt a megnyitásukra, az ügy végül politikai harcba Orbán Viktort a szombathelyi oltópontokról kérdezték az Országgyűlésben March 16. 19:32 fulladt.

Közben kiderült, hogy Körmenden is lesz rendkívüli oltópont, a felhívást egy háziorvos posztolta a Facebookon.

Forrás: Facebook

Kerestük a kormányhivatalt is, levelünkre eddig nem érkezett válasz.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19