Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Dokumentumfilm készül a Szent-Györgyi bezárásáról

Miért? Miért? Miért? - Film egy szombathelyi középiskola végnapjairól, ami a tanárok szerint "koncepciós per" áldozata lett. Íme az első részek...

A szombathelyi Szent-György elmúlt hónapokban lezajlott kálváriájáról mesél a film. Elkeseredett, a helyzetet nehezen feldolgozni tudó pedagógusok sora szólal meg. Megrázó őszinteséggel beszélnek, miközben az utolsó, még működő iskoláról rögzített felvételek peregnek. Egy iskola utolsó dokumentumai - mielőtt végleg az enyészeté lesz.

A film még csak most alakul, de a már elkészült, riportokkal tűzdelt, két rövidebb részletét a YouTube-on is meg lehet tekinteni, meg is mutatjuk őket.

Az első rész
A második rész

Egy bezárás krónikája

Mit ismeretes, a Szent-Györgyi Középiskola bezárása a város oktatási intézményeiről szóló szakértői jelentésben Iskolabezárások és átszervezések küszöbén Szombathely (Frissítve) 2011. March 09. 01:44 merült fel először, majd a szombathelyi pedagógus szakszervezet jubileumi ülésén Több jót ígértek a szombathelyi iskoláknak 2011. March 12. 14:16 a városvezetés a város magas adósságával indokolta a lépést, és további egyeztetést ígértek. A Szent-Györgyi igazgatója bejelentette, ha kell, a minisztériumig is elmennek, az iskola bezárásnak nincs szakmai oka. Közben közel tízezer aláírás gyűlt össze az iskola megmaradása érdekében. Ennek ellenére a májusi utolsó közgyűlésen a városatyák Bizottsági ámen a bezárásra és átszervezésre 2011. May 25. 18:34 az iskola megszüntetése mellett döntöttek. Hiába próbáltak minden követ megmozgatni tanárok és diákok, az iskolának vége. Nemrég elballagtak az utolsó végzősök is. A legutolsó ballagás a Szent-Györgyiben - dalokkal, lufikkal búcsúztak a diákok 2011. June 10. 19:12 Ami marad: ez a film.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

A legutolsó ballagás a Szent-Györgyiben - dalokkal, lufikkal búcsúztak a diákok

Minden évfolyam elballagott a szombathelyi Szent-Györgyi Albert Szakközépiskolában. Hiába próbáltak minden követ megmozgatni tanárok és diákok, az iskolát bezárják.

Nem lesz népszavazás a szombathelyi iskolákról?

Hiába a kezdeményezés, a aljegyző nem hitelesítette a kérdőívet, így az aláírásgyűjtés sem indulhat el, egyelőre. A végső döntést a bíróság mondja ki.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Iskola mizéria

Tovább az oldalra