Mégis lesz adventi díszkivilágítás Szentgotthárdon

Sikeres volt az adománygyűjtés.

Már el is kezdték felszerelni a díszkivilágítást Szentgotthárd Fő terén, miután kiderült, hogy sikeres volt az ennek érdekében elindított adománygyűjtés - közölte a polgármesteri hivatal.

Így az előző évekhez hasonlóan a városközpontnak számító Széll Kálmán téren felgyulladnak az adventi fények, és a térrel szorosan egybekapcsolódó, a katolikus templom és a polgármesteri hivatal épülete előtti területen álló fákat is feldíszítik.

November elején írtuk Szentgotthárd is adományokat gyűjt az adventi díszkivilágításhoz 2022. November 05. 13:54 , hogy a városi képviselő-testület ülésén több képviselő sem szavazta meg, hogy az idén csak visszafogott, jelképes díszkivilágítása legyen a városnak. A javaslatot az energiaárak emelkedésével indokolták, az önkormányzat egyébként több pontból álló takarékossági tervet Körmenden távolról vezérlik a fűtőtesteket, Szentgotthárdon kikapcsolták a fűtést a városháza nagyobb részén 2022. November 20. 07:19 is kidolgozott.

Adventi kivilágítás Szentgotthárdon, 2021-ben
Forrás: Youtube

A testület végül úgy döntött, ha adományokból sikerül összegyűjteni egymillió forintot, akkor lesz díszkivilágítás. Ami egyébként 1,2 millióba kerül, ebből a világítás fel- és leszerelése viszi el a nagyobb összeget. A gyűjtés végül sikeres lett, eredetileg november végéig adtak erre határidőt. A hivatal azt közölte, hogy a pénzt szentgotthárdi magánszemélyek, vállalkozások és cégek adták össze.

Szombathelyen a vállalkozók segítettek

A helyzet annyiban hasonlít a szombathelyihez, hogy először a megyeszékhelyen sem terveztek idén díszkivilágítást. Ezt tartalmazta az a 74 pontos takarékossági csomag, amit szeptember végén fogadott el Bezár a mozi, költözik a szimfonikus zenekar – Elfogadta a 74 pontos takarékossági csomagot a szombathelyi közgyűlés 2022. September 29. 16:57 a városi közgyűlés. Adventi vásárt ugyanakkor terveztek, hiszen az bevételt jelent a városnak, már az időpontját is meghatározták. Megvan az idei szombathelyi adventi vásár időpontja! 2022. October 06. 07:30

Így viszont furcsa lett volna a helyzet, ezért az önkormányzat vállalkozókat keresett meg, a vásározók belső gyűjtést indítottak, a városvezetők is belenyúltak a zsebükbe, és össze is jött a szükséges összeg. Szombathelyen mégis lesz adventi díszkivilágítás, összedobták rá a pénzt 2022. October 20. 15:28

A szombathelyi díszkivilágítás mintegy 10 millióba kerül, és itt sem a működtetés kerül sokba, hanem a fel- és leszerelése. Az idei Fő téri karácsonyfát Már áll Szombathely idei karácsonyfája - egy vasi faluból érkezett 2022. November 14. 12:15 ingyen ajánlotta fel egy táplánszentkereszti hölgy.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet