Sziget – éld meg a pillanatot

Az idén teljesen más arcát mutatja a fesztivál. Tele van nem mindennapi „rejtett” programokkal. Képgalériát is hoztunk.

Bár újságíró kollégák többek között azon szörnyülködnek, hogy 4-6000 forint a taxi a Szigetre és számolni kell 40-50 perces úttal, hadd jegyezzem meg így elöljáróban, hogy csupán annyi a fesztiválra igyekvő dolga, hogy eljut a Batthyány térre vagy a Margit híd budai hídfőjéhez, vesz egy vonaljegyet a HÉV-re és 20 perc múlva már csak pár száz méter választja el a K-hídtól. A többség persze tudja ezt, jól mutatja, hogy péntek kora délután tömve voltak a szerelvények, a Margit hídnál alig fértünk fel.

Sziget fesztivál 2023, péntek
Nyugat.hu

A Sziget idén tényleg teljesen más arcát mutatja. Bármerre járunk a fesztivál hatalmas területén, mindenhol történik valami, és szinte meglepetésként éljük meg, amikor beleboltunk egy „rejtett” programba. Órákat töltöttem el azzal, hogy csak bóklásztam és hagytam magamat meglepni. A több tízezer ember szórakoztatása nem csak abból áll, hogy koncertek vannak és zene szól tucatnyi helyen. Több száz produkció és program zajlik egymással párhuzamosan.

Sziget fesztivál 2023, péntek
Nyugat.hu

Az egyik helyen dinoszauruszszerű lényeknek öltözött gólyalábasok „támadtak” az őket bámuló, fényképező fesztiválozókra. Kilesték, ki nem figyel, vagy van éppen azzal elfoglalva, hogy jó képet készítsen róluk, és már rá is rontottak. Az „áldozat” pedig legtöbbször menekülőre fogta, mire csapatosan üldözni kezdték tökéletes illúziót teremtve.

Sziget fesztivál 2023, péntek
Nyugat.hu

A Magic Mirrortól nem messze fák árnyékában jógázni lehet szinte egész nap, magyar és angol nyelven instruálják a résztvevőket.

Sziget fesztivál 2023, péntek
Nyugat.hu

A sátrak között pedig általam olasz gondolt zenészek rögtönzött fellépése zajlott, amit csak azért vettem észre, mert pont itt kerestem beszélgetőtársakat.

Sziget fesztivál 2023, péntek
Nyugat.hu

Az egyik vitathatatlanul legnépszerűbb program a Stereo színpadnál minden nap fél ötkor kezdődő K-POP táncoktatás. Pénteken is több százan gyakorolták a mozdulatokat, majd a közönségnek be is mutatták a megtanult táncot.

Sziget fesztivál 2023, péntek
Nyugat.hu

Rohanunk, idegeskedünk, dolgozunk, gyermeket nevelünk, elfelejtünk élni és örülni. A Sziget segít megtanítani megélni a pillanatot.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sziget Fesztivál