Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csütörtökön választják meg a szombathelyi színház új igazgatóját

A városi közgyűlés második napirendi pontja lesz az igazgatóválasztás.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem is volt olyan rég, amikor Jordán Tamás mellett állt Szombathely értelmisége, lakosságának jó része, azért, hogy a színházalapító Jordán maradhasson a Weöres Sándor Színház igazgatója.

Az ügy vége egy kompromisszum lett, Jordánt akkor 2021 januárjának végéig megválasztották igazgatónak, ami most már gyorsan közeledik. Ki is írták az igazgatói pályázatot, két jelentkező volt Egy belső és egy külső pályázó van a szombathelyi színház igazgatói posztjára September 16. 12:29 , a színház művésze, Szabó Tibor és a külsős Harsányi Sulyom László.

Szabó Tibor
Mészáros Zsolt

Szabó Tibor pályázatát pár nap múlva meg is kaptuk, be is mutattuk Ismerje meg a Weöres Sándor Színház igazgatói pozíciójára pályázó Szabó Tibor terveit September 18. 12:31 , szeptember végén kiderült A szombathelyi színház dolgozóinak többsége Szabó Tibort látná szívesen igazgatónak September 26. 13:21 , hogy a színház dolgozóinak többsége őt látná szívesen az igazgatói székben.

Október elején ült össze a pályázatokat elbíróló szakmai bizottság, ahol 8 igen és 1 nem szavazattal Szabó pályázatát támogatták A szakmai bizottság is Szabó Tibort szeretné a szombathelyi színház élére October 08. 17:31 . Másnap, a másik pályázó, Harsányi Sulyom László a Facebookon fakadt ki "Így, kissé megszégyenülve ugyan, de nem leszek a Weöres Színház igazgatója." October 09. 13:08 az eljárás miatt.

A végső döntés a holnapi, csütörtöki közgyűlésen születik meg, az eredményt nem akarjuk befolyásolni, de meg lennénk lepve, ha nem Szabó Tibort választaná a közgyűlés.

Az igazgató pályázat elbírálása mellett sok más ügyben is dönteniük kell a képviselőknek. Néhányról már írtunk, így a Savaria nagyszálló megvásárlásáról Megvették a szombathelyi Nagyszállót! October 22. 19:31 , az egyetemmel a gépészképzés működtetéséről szóló megállapodásról 2025-ig marad a gépészmérnök-képzés Szombathelyen, csak alá kell írni a szerződést October 26. 07:24 , az avarégetés helyi tilalmáról Január 1-től tényleg tilos lesz avart égetni, Szombathely is törli a jelenlegi szabályozást October 25. 07:55 .

Arról is, hogy hét új csuklós busz áll forgalomba Hét új, környezetkímélő, csuklós Mercedes-busz áll forgalomba Szombathelyen October 26. 15:08 Szombathelyen, és hogy 400 millió lenne a volt MÁV-óvoda épületének felújítása, így a város nem él az elővételi joggal.

A napirenden összesen 17 ügy van nyilvános ülésen, és három zárt ülésen. A közgyűlés csütörtök reggel 9-kor kezdődik, mi percről percre tudósítással és élőképben is közvetítjük.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés