Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Tervez idén nyaralást? Szavazzon!

A világszerte tomboló koronavírus-járvány fenekestül felforgatta a nyarat. Most már kicsit kezd visszatérni minden a régi kerékvágásba, így kíváncsiak vagyunk, olvasóink milyen tervekkel vágnak neki a nyárnak.

A járványhelyzet miatt hozott rendeletek és korlátozások eléggé betettek a turizmusnak is – ahogy azt még áprilisban írtuk, Összeomlott az európai turizmus 2020. April 19. 11:55 tulajdonképpen összeomlott az európai turizmus. A szakértők azt mondják, a belföldi turizmus sokkal hamarabb helyreállhat, mint a globális, de ez persze csak később derül majd ki, hiszen sokak most nehéz helyzetbe kerültek a gazdasági válság miatt is. A Turisztikai Világszervezet (UNWTO) március végén közölt előrejelzése szerint a nemzetközi szinten utazók száma 20-30 százalékkal csökkenhet idén a tavalyi másfél milliárdhoz képest.

A legnagyobb svájci bank, a UBS tanulmányából az derült ki, hogy Európában mintegy 68 százalékkal estek vissza az idegenforgalmi költések márciusban, a legnagyobb bajban pedig Olaszország van, ahol 96 százalékos a csökkenés. Olaszország így érthető módon igyekszik menteni a menthetőt Igyekeznek menteni a menthetőt - Olaszország már június elejétől várja a turistákat 2020. May 19. 06:35 és már június elejétől várják a turistákat, de Horvátország Horvátország megnyitja határait a magyar turisták előtt 2020. May 21. 15:40 és Görögország sem lacafacázik, Görögország tárt karokkal várja a turistákat, sőt még az italokat is olcsóbbá tették a kedvükért 2020. May 20. 21:10 júliustól fogadnák a külföldi vendégeket.

De itthon sem sokkal jobb a helyzet, Hévíz például azzal számol, hogy éves bevételeinek negyedét veszíti el Éves bevételeinek negyedét veszíti el Hévíz a járvány miatt 2020. April 28. 12:05 a járvány miatt. Ami viszont egy kis jó hír lehet, hogy Palkovics László innovációs és technológiai miniszter még áprilisban közölte, 600 milliárd forintot fordítanak a turizmus újraindítására - jelentette be Palkovics László 2020. April 07. 11:27 hogy a kormány kiemelten támogatja a turizmust is, például adócsökkentéssel, kedvező hitelekkel és tőketámogatásokkal is. Mivel a turizmus teljesen megszűnt a járvány miatt, ezért fejlesztési és felújítási hitelprogramokat indítanak, több támogatásról is döntöttek, így összesen 600 milliárd forintot fordítanának a turizmus újraindítására.

Nemrég egyébként a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. igazgatójával, Grünwald Stefániával pedzegettük podcastünkben, Podcast - Hogyan tovább, turizmus? 2020. May 15. 16:09 hogy vajon mi lesz a turizmussal: hogyan változnak az utazási szempontok, drágul-e az utazgatás, Szombathely vajon jól jön-e ki a változásokból, mi lesz a Savaria Karnevállal és még sok minden másról is szó esett.

Pixabay

Kíváncsiak vagyunk az Önök nyári terveire is! Szavazzon most!

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Szavazás

Tovább az oldalra