Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Tervez idén nyaralást? Szavazzon!

A világszerte tomboló koronavírus-járvány fenekestül felforgatta a nyarat. Most már kicsit kezd visszatérni minden a régi kerékvágásba, így kíváncsiak vagyunk, olvasóink milyen tervekkel vágnak neki a nyárnak.

A járványhelyzet miatt hozott rendeletek és korlátozások eléggé betettek a turizmusnak is – ahogy azt még áprilisban írtuk, Összeomlott az európai turizmus 2020. April 19. 11:55 tulajdonképpen összeomlott az európai turizmus. A szakértők azt mondják, a belföldi turizmus sokkal hamarabb helyreállhat, mint a globális, de ez persze csak később derül majd ki, hiszen sokak most nehéz helyzetbe kerültek a gazdasági válság miatt is. A Turisztikai Világszervezet (UNWTO) március végén közölt előrejelzése szerint a nemzetközi szinten utazók száma 20-30 százalékkal csökkenhet idén a tavalyi másfél milliárdhoz képest.

A legnagyobb svájci bank, a UBS tanulmányából az derült ki, hogy Európában mintegy 68 százalékkal estek vissza az idegenforgalmi költések márciusban, a legnagyobb bajban pedig Olaszország van, ahol 96 százalékos a csökkenés. Olaszország így érthető módon igyekszik menteni a menthetőt Igyekeznek menteni a menthetőt - Olaszország már június elejétől várja a turistákat 2020. May 19. 06:35 és már június elejétől várják a turistákat, de Horvátország Horvátország megnyitja határait a magyar turisták előtt 2020. May 21. 15:40 és Görögország sem lacafacázik, Görögország tárt karokkal várja a turistákat, sőt még az italokat is olcsóbbá tették a kedvükért 2020. May 20. 21:10 júliustól fogadnák a külföldi vendégeket.

De itthon sem sokkal jobb a helyzet, Hévíz például azzal számol, hogy éves bevételeinek negyedét veszíti el Éves bevételeinek negyedét veszíti el Hévíz a járvány miatt 2020. April 28. 12:05 a járvány miatt. Ami viszont egy kis jó hír lehet, hogy Palkovics László innovációs és technológiai miniszter még áprilisban közölte, 600 milliárd forintot fordítanak a turizmus újraindítására - jelentette be Palkovics László 2020. April 07. 11:27 hogy a kormány kiemelten támogatja a turizmust is, például adócsökkentéssel, kedvező hitelekkel és tőketámogatásokkal is. Mivel a turizmus teljesen megszűnt a járvány miatt, ezért fejlesztési és felújítási hitelprogramokat indítanak, több támogatásról is döntöttek, így összesen 600 milliárd forintot fordítanának a turizmus újraindítására.

Nemrég egyébként a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. igazgatójával, Grünwald Stefániával pedzegettük podcastünkben, Podcast - Hogyan tovább, turizmus? 2020. May 15. 16:09 hogy vajon mi lesz a turizmussal: hogyan változnak az utazási szempontok, drágul-e az utazgatás, Szombathely vajon jól jön-e ki a változásokból, mi lesz a Savaria Karnevállal és még sok minden másról is szó esett.

Pixabay

Kíváncsiak vagyunk az Önök nyári terveire is! Szavazzon most!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Szavazás

Tovább az oldalra