Videón az oladi vaddisznók

Olvasónknak köszönhetően újabb felvételeken mutatjuk meg a főként Olad környékén tanyázó szombathelyi vadállatokat.

A közelmúltban többször adtunk hírt szombathelyi vaddisznó-észlelésekről. Egy éve a Csónakázó-tónál Vaddisznó riogat a szombathelyi Csónakázótó környékén 2022. May 10. 07:30 találkoztak vaddisznóval, egy hónapja a Nárai úton Állati! Vaddisznót láttak csütörtökön Szombathelyen 2023. April 06. 14:48 láttak egyet, pár napja pedig az oladi Gyöngyvirág utcában Megszállják a vaddisznók Szombathelyt? 2023. April 25. 11:27 három példányt. Legutóbb az oladi dombon kitúrt nyomaikról A vaddisznók köztünk élnek 2023. April 30. 19:13 adtunk hírt olvasónk fotóival.

Úgy tűnik, a helyiek, olvasóink a környéket járva gyakran „találkoznak” az élőhelyüket tekintve tágtűrésű vaddisznókkal. Olvasónk ezúton az oladi Márton Áron utca és a Gyöngyvirág utca kereszteződésében örökítette meg képeken és videókon a „minden reggel, délután és bármikor” látott példányokat. Felvételeit egy videóba fűztük össze:

A szombathelyi vaddisznók megjelenése okán többször idéztük már Öhm László, az Aranypatak Vadásztársaság elnökének tavaly májusi nyilatkozatát, mely szerint főleg az elhagyatott kiskertek gyümölcsfái, bokrai vonzzák a vadakat, ezért ott megtelepedhetnek. Kilőni nem lehet őket, ugyanis belterületen nem lehet fegyvert használni rendőrségi engedély nélkül.

Vaddisznókonda Oladon, Szombathelyen
Kovács Ottília

Kerestük Öhm Lászlót egy aktuális nyilatkozatért, de sajnos nem értük el, viszont a kilövésre valószínűleg azóta sem kapott engedélyt a vadásztársaság. Legjobb megoldás a befogás lenne, de gyaníthatóan azóta sem fogtak be élvefogó csapdával egyetlen példányt sem.

Vaddisznó Oladon, Szombathelyen
Kovács Ottília
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem