Megszállják a vaddisznók Szombathelyt?

Olvasónk most az oladi Gyöngyvirág utcában látott három felnőtt állatot.

Régebben a kutyák miatt kellett félnünk, most meg a vaddisznók miatt

- jelezte a telefonban olvasónk, aki ma (kedd) reggel látott három felnőtt vaddisznót Szombathelyen, a Gyöngyvirág és a Márton Áron utca sarkán.

Mint mondta, többen is látták az állatokat, és most aggódnak, félnek tőlük. Korábban kutyák miatt kellett aggódniuk, most a vaddisznók miatt, igaz, régebben őzeket és rókákat is láttak a környéken.

Itt látták a három vaddisznót
Forrás: googlemaps.com

A Gyöngyvirág és a Márton Áron utca Oladon van, közel az erdőhöz, így annyira nem meglepő, hogy a vaddisznók bemennek a házak közé.

Szombathelyen, főleg a nyugati és északi városrészekben jelentek meg a vaddisznók. Az emlékműdombon már többször látták Újabb fotók az emlékműdombi vaddisznóról, ideje lenne nevet adni neki 2023. April 07. 17:45 az állatokat, legutóbb április elején. Egy nappal korábban a Bagolyvár felett Állati! Vaddisznót láttak csütörtökön Szombathelyen 2023. April 06. 14:48 , tavaly májusban a Kálváriánál Csapatos disznólkodás a szombathelyi Kálváriánál 2022. May 25. 16:41 csoportosultak a vaddisznók, korábban a szombathelyi Csónakázótó körül riogatott egy vaddisznó Vaddisznó riogat a szombathelyi Csónakázótó környékén 2022. May 10. 07:30 . Tavalyelőtt a Berzsenyi térre is betévedt A Berzsenyi térre is betévedt hétvégén a kis vaddisznó 2021. June 07. 13:16 egy kis vaddisznó.

Vaddisznók a Kálváriánál tavaly májusban
olvasó

Egy éve megkerestük az Aranypatak Vadásztársaságot, a Csónakázótó környéke hozzájuk tartozik. Öhm László elnök azt mondta, valószínűnek tartják, hogy az oladi kiskertektől járhatnak le a a vaddisznók, ugyanis ezek a kertek tele vannak gyümölcsfákkal, amik vonzzák a vadakat.

Főleg akkor, ha mondjuk a régi tulajdonos meghalt, az örökösök pedig nem gondozzák a kertet, vagy befektetési céllal vették meg, és emiatt egyáltalán nem kezelik. Ezekben a kertekben már másfél méteres fű van, tele szederindával, kökénybokorral, ami miatt megtelepednek a kertekben a vadak.

Vaddisznó Szombathelyen, a Nárai utcában
Olvasó

Az elnök elmondta, a vaddisznókat ki lehetne lőni, de belterületen nem lehet fegyvert használni rendőrségi engedély nélkül. Hozzátette, ha "kapnánk kilövési engedélyt, az egyrészt jó dolog lenne, másrészt viszont mégse, ugyanis nem túl pozitív a vadásztársadalom megítélése. Tehát ilyen szempontból a befogás lenne a jobb megoldás”.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Állati! Vaddisznót láttak csütörtökön Szombathelyen

A Bagolyvár dombján turkálgatott. Közben a túloldalon gyalogosok és kerékpárosok közlekedtek...

Vaddisznó a Szombathelyi vízparton

Kicsi és aranyos, de az anyukája nem az, bár ő nincs a képen.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem