A vaddisznók köztünk élnek

Olvasónk egy újabb bizonyítékot osztott meg velünk, az oladi dombon fotózta le a Szombathelyen élő vaddisznók nyomát.

A közelmúltban többször adtunk hírt vaddisznó-észlelésekről Szombathelyen. Egy éve a Csónakázó-tónál Vaddisznó riogat a szombathelyi Csónakázótó környékén 2022. May 10. 07:30 találkoztak vaddisznóval, egy hónapja a Nárai úton Állati! Vaddisznót láttak csütörtökön Szombathelyen 2023. April 06. 14:48 láttak egyet, pár napja pedig az oladi Gyöngyvirág utcában Megszállják a vaddisznók Szombathelyt? 2023. April 25. 11:27 három példányt.

Olvasónk ezúttal azt jelezte, hogy az oladi domb lejtőjén – a régi szánkópálya - középső füves területén is túrt a vaddisznó körülbelül egy hónapja.

Vaddisznótúrás az oladi dombon
Várbíró Zoltán

A sok eső meg a fű benövése miatt kevésbé látszik, de tiszta hepe-hupa, a fűnyíróknak nem fog jót tenni. A mezőőrök szerint az Aranypatak Vadásztársaság kötelessége lenne rekultiválni a területet, voltam is bent, írásban jeleztem a problémát, nem történt semmi. Miért csodálkozik ez a nemtörődöm vadász elnök úr, hogy „nem túl pozitív a vadásztársadalom megítélése?

– fogalmazott lapunknak írt üzenetében olvasónk.

Vaddisznótúrás az oladi dombon
Várbíró Zoltán

A tavaly májusi, Csónakázótónál történt vaddisznó-észlelés alkalmával az általunk megkérdezett szakértő, Öhm László, az Aranypatak Vadásztársaság elnöke azt mondta, hogy a kiskertek - főleg, ha elhagyatottak is - gyümölcsfái, bokrai vonzzák a vadakat, ezért ott megtelepedhetnek.

Az a baj, hogy belterületen nem lehet fegyvert használni rendőrségi engedély nélkül, és egyelőre mi erre nem kaptunk engedélyt. Maximum fegyver nélkül lehetne onnan kiterelni vagy valahogyan befogni, de ez a befogás sem egy egyszerű dolog. A legnagyobb probléma, hogyha mi kiteszünk egy élvefogó csapdát, akkor azt két nap múlva ellopják. Ez egy ilyen faramuci helyzet

– nyilatkozta lapunknak korábban Öhm László, hozzátéve:

Ha kapnánk kilövési engedélyt, az egyrészt jó dolog lenne, másrészt viszont mégse, ugyanis nem túl pozitív a vadásztársadalom megítélése. Tehát ilyen szempontból a befogás lenne a jobb megoldás.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Megszállják a vaddisznók Szombathelyt?

Olvasónk most az oladi Gyöngyvirág utcában látott három felnőtt állatot.

Állati! Vaddisznót láttak csütörtökön Szombathelyen

A Bagolyvár dombján turkálgatott. Közben a túloldalon gyalogosok és kerékpárosok közlekedtek...

Vaddisznó a Szombathelyi vízparton

Kicsi és aranyos, de az anyukája nem az, bár ő nincs a képen.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem