Hende Csaba és Puskás Tivadar hiába ígérte, nem lett kész a 86-os 2015 végére

Nullához érkezett tegnap címlapunk számlálója, ami az ígéretből hátralévő időt mutatja.
 
 

Hende Csaba és Puskás Tivadar hiába ígérte, nem lett kész a 86-os 2015 végére

Nullához érkezett tegnap címlapunk számlálója, ami az ígéretből hátralévő időt mutatja.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Hende Csaba és Puskás Tivadar hiába ígérte, nem lett kész a 86-os 2015 végére

Nullához érkezett tegnap címlapunk számlálója, ami az ígéretből hátralévő időt mutatja.

A 86-os főút akár a jelképe is lehetne annak, milyen nehezen mozdul a politika, ha a választási ígéretek betartásáról van szó. Nem is tudjuk már igazán, milyen régóta van napirenden a főút gyorsforgalmivá fejlesztése, a dolog akkor vált sürgetővé, amikor hazánk is belépett az Európai Unióba, és innentől kezdve semmi sem tartotta vissza a teherszállítókat, hogy az észak-déli tranzitforgalmat a drága osztrák autópályák helyett erre az útra irányítsák.

Ettől kezdve látványosan romlott az út minősége, naponta mintegy kétezer kamion haladt végig az úton és át a településeken, és a balesetek is egyre gyakoribbak és súlyosabbak lettek. Az út felújításához politikai döntés kellett, hiszen egyértelmű, hogy ekkora fejlesztést csak állami erővel lehet megvalósítani.

Nem véletlen tehát, hogy a 86-os főút a politikusok és így a választási kampányok egyik fő témájává vált. Először 2006-ban hangzott el egy konkrét ígéret két baloldali országgyűlési képviselőjelölttől, Ipkovich Györgytől (MSZP) és Hankó Faragó Miklóstól (SZDSZ). Kijelentették, a következő választási ciklus végéig, azaz 2010 májusáig megépül a Szombathely és Győr közti 2x2 sávos gyorsforgalmi út.

Mi pedig, csak, hogy senki ne feledkezzen meg róla, elindítottunk a Nyugat címlapján egy számlálót, ami az ígért határidőig számolt visszafelé. A számláló pörgött, ahogyan teltek a napok, a 86-os maradt a régi állapotában. Illetve valami azért elindult, hiszen 2009 júniusában átadták a váti elkerülőt, előtte pár nappal letették a szelestei elkerülő alapkövét.

Közben a ciklusnak vége lett, a számláló elérte a nullát, mi pedig megkérdeztük Ipkovich Györgyöt, miért nem teljesítették ígéretüket. Háttérinformációink szerint egyébként meg lehetett volna csinálni 2010-ig, ha a kormány jobban beleáll a munkába. De valószínűleg úgy gondolták, elég, ha mutatnak valamit. Nem volt elég.

A 2010-es választási kampányban aztán Hende Csaba (Fidesz) és Puskás Tivadar (KDNP) tett ígéretet, ők 2015 végét jelölték meg, ezen felbuzdulva aztán újra elindítottuk a számlálót. El is kezdődött az út építése, de a nagy lendület nem tartott sokáig, 2010 őszén leállt a munka, és állt sokáig, a félbehagyott építkezésnek már emlékműve is lett.

2012 őszén kezdetek újra dolgozni a munkagépek, 2013 elején az illetékesek beismerték, hogy a két év csúszást nem lehet behozni. Hivatalosan a Vegyépszer csődje volt. Megint háttérinformációkra kell hivatkoznunk, a Vegyépszer már a baloldali kormány alatt is kiemelt szerepben volt, és valószínűleg ezt unta meg a Fidesz. Állítólag az akkor még kedvencnek számító Simicska-féle Közgépet akarták itt is helyzetbe hozni, viszont elég sokáig tartott elintézni, hogy a Közgép nyerje az uniós közbeszerzést, de végül sikerült.

Azóta folyamatosan épül a gyorsforgalmi 86-os, nem megyünk végig az eseményeken, hiszen azokból nagyon sok volt. A politikusok szeretnek avatni, és gyakorlatilag tíz kilométerenként felavatták az utat, sokszor úgy is, hogy még készen sem volt teljesen.

A lényeg, hogy Hende Csaba és Puskás Tivadar kampányígérete sem teljesült, az ő ígéretükre emlékeztető számláló tegnap lenullázódott.

A legújabb ígéretek szerint 2016 végére lesz készen a Szombathely és Győr közti gyorsforgalmi 86-os, erre reális esély van, hiszen csak a Hegyfalu és Csorna közti szakasz van már hátra. Addig már nem indítunk számlálót, de azért figyeljük a dolgot.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés