Most a budapesti Katona József Színháznak ugrott neki a propagandamédia - Rezeda publicisztikája

Kedvezményesen mehettek színházba a DK-tagok. A sajtó megkérdezte az igazgatót, miért, de a választ első körben elfelejtették leírni.

Áll a bál a Katona József Színházban. Kedvezményesen vehettek jegyet a DK tagok, amit Orbán sajtója már úgy tálalt egy Fideszes szavaival, hogy „Budapest tényleg mindenkié vagy csak a DK-párttagoké?” Ennek nyomán pedig felrémlett Gyurcsány, ahogyan királyságot vezet be a fővárosban, aminek a közepén meg ott csücsül az erkélyen a másik, akié viszont az ország. Hallatlan, mi több, olyan súlyú az ügy, hogy fegyelmi vizsgálatot követel, ami zajlik is, és ami röhej. Több okból. Tragikus, még több okból.

Mielőtt elgondolkodnánk a kultúra és a pártok, a színház és a közönség kapcsolatán, elsőként azt kell megkérdeznünk magunktól, s így ekképp a tágabb közösségtől is, a Fidesz vajon folyamodott-e ilyen kedvezményért. Tagjai akartak-e ekképp színházba menni, de a pénztáros gúnyosan képen röhögte őket ebbéli igyekezetükben azt mondván, hogy ilyen kedvezményt ők nem kaphatnak, csakis a lipsik. Vagy DK-ról lévén szó a patás Gyurcsány katonái. Ha ez – a kedvezmény kérése – a fideszisták részéről nem történt meg, akkor mi a baj?

Semmi amúgy. Mert ahogyan a tetemre hívott színház – aki igazgatójának, Máté Gábornak a lemondását követelik emiatt habzó szájjal – elmesélte a Magyar Nemzet című fideszharsonának, amely orgánum az égre szóló botrányt kirobbantotta – más szervezeteknek, cégeknek, egyebeknek is adtak ilyet, ha azok kérték. Bevett szokás ez már mindenütt, és most azt meg sem említjük a Nemzeti Színház székeit hogyan, miféle csábításokkal meg ingyenjegyekkel igyekszik föltölteni a magyar kultúra bástyája, Vidnyánszky.

Huszonnyolc DK-s élt egyébként azzal a lehetőséggel, hogy húsz-harminc százalékkal olcsóbban mehet színházba, és nem tudjuk, mi a baj. Hogy ezzel anyagi romlásba döntötték a teátrumot, vagy az, hogy egyáltalán színházba járnak, vagy az, hogy a Katonába, amit egyébként a Fidesz nem igazán szeret, mert nem tartozik a turulos népnemzeti vonalhoz. Ezzel a botránnyal tehát – ami nem az -, lehet ütni a nyerészkedő DK-n, a színházon, dupla haszon és tripla hangzavar, ami nagyon jól jön a Fidesznek, mert ez a lételeme.

Egyébiránt Baranyai Krisztina, Ferencváros független polgármestere is beállt a Fidesz sodrába, aki szerint ez azért súlyos ügy, mert a főváros kultúráját a DK irányítja, s ezek szerint, ha jól értjük, visszaélt a hatalmával, és indokolatlan kedvezményekhez juttatta a tagjait. Megkárosította a fővárost, azon keresztül kies hazánkat. Miattuk nem lehet a pedagógusoknak béremelést adni. Továbbá, hogy a szemét Gyurcsány színházjegyet mutyizott a párttagoknak, és nem jachtot meg nőket. De most majd lehet tanulni a Fidesztől, aki meg igen.

Azt lehet megtanulni, hogyan lehet egy ilyen semmi üggyel szétszedni az ellenzéket meg egymásnak ugrasztani, ami nagyon jól jön majd mindenféle választásokon, de leginkább azon, ami a nyáron következik, és épp a fővárosban kellene közös listán indulni, ha egyáltalán le akarják győzni a Fideszt.

Miközben gőzerővel zajlik az ország kifosztása, letarolása és bekebelezése, amikor száz és ezermilliárdokat lopnak el, huszonnyolc kedvezményesen megvett színházjegy miatt erkölcsbajnokot játszani minimum öntökönszúrás, de ezt megszokhattuk. És nem az a baj, hogy egy ügy mellett kiállnak, akik azt hiszik, hogy ettől lesznek makulátlanok és jobbak a Fidesznél, hanem az, hogy nincs ügy. Bármilyen csoportosulás kap és kaphatna ilyen kedvezményt, hogy ez épp a DK, az vörös posztó lehet, csak épp indifferens.

Az ügyet, ahogy mondtuk, a Magyar Nemzet robbantotta ki rá jellemző módon, miszerint keresték a színházat, de nem válaszolt nekik. Később kiderült, hogy volt válasz, csak a „cikk írójának elkerülte a figyelmét”. Ebben a válaszban pedig tételesen fel lett sorolva, ki mindenki élt a neki hasonképp felkínált lehetőséggel (NAV, MTA, Mol, Richter, etc.), ami nem baj, a DK viszont igen. Mindebből csak az szűrhető le, ami az általános irány ma, hogy a Gyurcsány rohadt anyját, az ellenzék pedig ebbe erkölcsi bajnokként beleáll. Nincs több kérdés, csak a jelző: delikát.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény