A webes közösség profitált az OVB töketlenkedéséből

A meghosszabbított kampánycsend, mint szaron a pofon, úgy kenődött el a Szigeti Péter vezette testület orcáján. Az internetezők jöt röhögtek, és vállvetve kezdték továbbadni a tiltott gyümölcsnek számító részeredményeket.

"Nagyon fontos érdek fűződik a szavazás befolyásmentességéhez" - ha ez a mondat valamikor vasárnap délután hangzik el a választási bizottságban, még csak fel sem kaptuk volna a fejünket. Csakhogy ez egy olyan időpontban hangzott el, amelyben négy évvel ezelőtt már az exit-poll valóságshow által ontott számokon csüngtünk sörrel a kézben. Ez a vasárnap azonban más volt. Az OVB elrontotta a szórakozásunkat.

egy jellemző vélemény a Twitteren
-

Ember legyen a talpán, akinek fogalma van arról, miért rágcsálhattak ezek a szürke öltönyös urak olyan gondolatokat még este tíz magasságában is, hogy aki harmadik órája áll a sorban, az nyilván a bizonytalan szavazó legbizonytalanabbika, akit agyba-főbe lehet befolyásolni (a zsidó világtanács ekkorra már úgyis eldöntötte , ki nyerje a választásokat), oda-vissza értelmezgetve a törvényt, hogy most akkor az utolsó szavazót is meg kell várni, vagy lehet már tömegtájékoztatni, hiszen erre meg három-négymillió magyar vár. A legszégyenletesebb Mikroszkóp színpados előadásokkal volt egyenértékű a testület szájtépése azok után, hogy a közvéleménykutatási eredmények hét óra egy perckor már kikerültek a nagy nyilvánosság elé. Kizárólag azért, mert ők voltak szívesek elkésni a döntésükkel.

És hát az elszabadult százalékokat ekkor már a legnagyobb jóindulattal sem lehetett visszagyömöszkölni a palackba ( mi sem tettük ). A komolyabb orgánumok ekkor ugyan még retorzióktól tartva igyekeztek görcsösen visszafojtani azt, amiről már egyébként is tudtak - persze Pachmann Péter szeme azért még elkerekedett, amikor a TV2 egyik politikai szakértője közölte: ő már bizony látja a számítógépén az adatokat, úristen, hát ez meg hogy lehet -, a bloggerek és mikrobloggerek ekkorra már megkezdték a kampánycsend pókhálójának szétdúlását. Amit az OVB elbénázott, az az Internetes Világháló, azon belül is a közösségi aktivitás, a média 2.0 oldalán jelent meg, mint profit: először a Mandiner blog közölte a részeredményeket, ez kezdett el spóraként szétszóródni #voks10 címkézésű Twitter-közleményekben , majd az Index-főszerkesztő Uj Péter is úgy döntött, hogy márpedig ők nem állnak vissza kampánycsend üzemmódba.

Győzött az információ szabadsága egy betarthatatlan paragrafus fölött. Lesz még ennek folyománya, de az szerencsére nem a szabadszájú Twitter-seregeket, hanem Szigeti Péter OVB-elnököt és díszes társaságát fogja érinteni. A web pedig megmarad annak, aminek a legjobb: a hatalom természetes kontrolljaként működő szócsőnek, legyen szó diáklázadásról Iránban, bloggerek bebörtönzéséről Kínában, vagy egy anakronisztikus törvény elcseszett értelmezéséről Magyarországon.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény