Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Csendes strand diszkóval és cserepes pálmákkal - Döröske

Strandjáró körutunkon most Döröskét vettük célba. Büfé van, diszkó is akad, és pálmák árnyékában fekhetünk a homokban.

Nemrégiben megfordultunk Gersekaráton Egy megkopott fényű vasi strand: Gersekarát 2014. August 06. 11:30 , hogy kicsit lehűtsük magunkat a kánikulában. A régebben tündöklő strand mára már kisebb forgalmú lett, bővebben erről itt olvashatnak. Evidens volt ez után, hogy megnézzük a másik környékbeli strandot is, így elmentünk a már többször feltámadott Döröskei tóhoz.

Döröske - strand
A felirat szerint itt buli van
Garai Antal Atom

A bejáratnál kint van a felirat, miszerint ez nem csak egy strand, hanem diszkó is egyben. Persze vasárnap délután nem látni Guettára verető arcokat, így nyugodtan maradhattunk a hely strandi mivoltjánál, vasárnap elég csendes volt szerencsére.

Döröske - strand
Garai Antal Atom

Belépődíjat nem kért tőlünk senki, ismét örömmel vettük ezt a gesztust az üzemeltetőktől, mint ahogy Gersekaráton is. A strand egyébként próbál egyfajta plázs lenni, pálmákkal és homokkal várják a pancsolni vágyó népet.

Döröske - strand
Cserepes pálmák a strandon
Garai Antal Atom

A part tényleg homokos, igaz nem a Venice Beach-ről szállították ide, de abszolút megteszi ez az apró kavicsos is, a gyerekek ebből már kellőképp tudnak építkezni. Nem utolsó sorban ez a talpunknak is kényelmesebb egy köves parthoz képest, így amikor a vízbe slattyogunk nem is hiszik rólunk, hogy a Hülye Járások Minisztériumából jöttünk.

Döröske - strand
Homokos part
Garai Antal Atom

Döröskén egykor tündöklött a strand, aztán később bezárt, gazdátlan lett, majd újranyitott, volt itt többféle diszkó, stb. Persze nem vagyunk képben teljesen, ezeket is egy ott ücsörgő öregúrtól tudtuk meg.

Döröske - strand
Bár
Garai Antal Atom

Együnk valamit! - mondja most már rutinosan a nőm, nem kiemelve a lángost, mert azt ugye Gersekaráton nem tudtunk enni - igaz más egyebet sem. A bejáratnál lévő büfében nincs is lángos, de hamburger, sültkolbász és egyéb strandkaja igen, így két adag kolbászt kérünk, darabját 990-ért. Panni oda is robog hozzánk egy kicsit kunyerálni, pár falatot csempészünk is neki az asztal alá.

Döröske - strand
Panni kunyerál
Garai Antal Atom

Más tesztelnivalót nem találtunk, nem igazán tetsző diszkóslágeres háttérzenével a fűben heverészve azért nyugtáztuk, hogy jól laktunk, a víz hőfoka kellemes, és mindez csupán 35 kilométer. Persze ahogy a gersekaráti strand Egy megkopott fényű vasi strand: Gersekarát 2014. August 06. 11:30 esetében is, most is arra a következtetésre jutottunk, hogy távolság alapon Burg A burgi strandon a halak lábfetisiszták, de cserébe király jégkrémek vannak 2014. July 28. 07:47 vagy Rohonc Strandolás Rohoncon lángossal és Lagzi Lajcsival 2014. July 13. 10:02 megfelelőbb célpont lehet, de tényleg csak a távolság miatt.

Döröske - strand
Klikk a képre a galériáért!
Garai Antal Atom
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Egy megkopott fényű vasi strand: Gersekarát

A hétvégi nagy melegben ismét strandpapucsot húztunk, most egy híres régi strandot vettünk célba, méghozzá a gersekarátit. Már nem úgy ragyog, ahogy régen.

A burgi strandon a halak lábfetisiszták, de cserébe király jégkrémek vannak

Leteszteltük az alig harminc kilométerre lévő burgi tavat. Megkapó élmény volt!

Strandolás Rohoncon lángossal és Lagzi Lajcsival

Először jártam a rohonci strandon, úgyhogy nekem ez élmény volt. Megírom.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Nyugat-túra

Tovább az oldalra