Czeglédy Csaba visszalép Nemény András javára

Czeglédy körzetében zajló 60 milliós beruházásról is beszélt Nemény András.

Nemény András és Ipkovich György MSZP-s képviselők Czeglédy Csaba önkormányzati választókörzetében tartottak szerda délután sajtótájékoztatót.

A helyszín stílszerű, az éppen teljes felújításon áteső Perintparti sétány Czeglédy szívügye, az egyik legfontosabb választási ígérete volt, hogy új külsőt kapjon.

MSZP sajtótájékoztató a Perintparti sétányon
60 millió forintból újul meg
Vágvölgyi Bálint

Nemény András elmondta, Czeglédy maga intézte a terveztetést és a kivitelezést is kiharcolta, ami 60 millió forintos felújítást jelent, várhatóan július végére fejeződik be a munka.

Megtudtuk, nem ez az egyetlen beruházás a környéken, a Bolyai iskola közelében lévő játszótér kerítése Nemény András és Czeglédy Csaba képviselői keretéből újul meg, a Hétszínvirág Óvoda játszóterének felújítását pedig Ipkovich György vette a szárnyai alá, 600 ezer forinttal járult hozzá a képviselői keretéből.

MSZP sajtótájékoztató a Perintparti sétányon
Nem hagyták magára Czeglédy Csaba körzetét
Vágvölgyi Bálint

Nemény a Falco-gyár legfrissebb fejleményeit is szóba hozta. ( Nagyobb kapacitású, de környezetbarátabb kémény és szűrőberendezés épül a gyárban. Leállították a régi szűrőket a szombathelyi Falco-gyárban, hamarosan jönnek az új berendezések 2018. April 03. 20:01 ) Szerinte Hende Csaba úgy állítja be a saját sikerének, hogy amikor először felszólalt a Falco-gyár környezeti hatásai miatt, már lehetett tudni, hogy kötelező lesz ezt a kéményt beszerelni, így ez legkevésbé az ő teljesítménye volt.

2015 év végén, amikor beleszagolt a levegőbe, és megállapította, hogy füstöl a kémény, engem már másodfokon mentett fel a bíróság a Falco-gyár által indított rágalmazási perben, mert azt találtam mondani, hogy az szennyezi a házak tetejét, por rakódik le és valószínű, ez a környezetre is ártalmas

- tette hozzá Nemény. Hozzátette, ellenzékként is évek óta mindent megtettek, amit lehetett. A kapacitásnövelés nagyobb kamion- és porterheléssel fog járni, ezért a mostaninál jobb megoldást szerettek volna, de valóban több, mint a semmi és nyilván minden szombathelyinek öröm, hogy lesz egy új szűrő.

Nemény András ismertette, hogy egyelőre nem jogerősen, de ma újra meghosszabbították három hónappal Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását. Ezután átadta a szót Ipkovich Györgynek, aki felolvasta Czeglédy levelét:

Tisztelt Választópolgárok!

20 éve veszek részt önkormányzati képviselőként városunk életében, 20 éve segítem az itt élőket, 20 éve építem társaimmal a baloldali közösséget. Ebben a munkában szeretteimen és szövetségeseimen túl nagy segítségemre voltak az önkormányzat és az intézmények dolgozói, barátaim és párttársaim, közöttük dr. Nemény András.

Az egyik álmom, hogy országgyűlési képviselőként, vagy polgármesterként még többet tudjak tenni a szombathelyiekért, és a Vas megyeiekért. Ez az álom még nem foszlott szét, azonban tény, hogy a jogállamiság lábbal tiprásával a Fidesz megakadályozta, hogy országgyűlési képviselőjelöltként érdemben részt vegyek a kampányban, megfosztva ezzel az itt élőket a választás lehetőségétől. Példa nélküli gaztett a rendszerváltás és a modern jogállamunk kialakulása óta, hogy a kormánypárt hatalmi eszközökkel kiüresíti egy ellenzéki jelölt és az őt támogatók választójogát.

Köszönöm ugyanakkor annak a 801 választópolgárnak, akik aláírásával jelöltté válhattam, és mindazoknak, akik támogatásukról biztosítottak, azonban meg kellett hoznom egy fájdalmas, de egyben racionális döntést: visszalépek a legesélyesebb ellenzéki jelölt, dr. Nemény András barátom javára.

A legfrissebb közvélemény-kutatási adatok alapján egyértelmű, hogy dr. Nemény András és az én támogatóim többen vannak, mint a Fidesz jelöltjének szavazói. Ha ehhez hozzátesszük, hogy Andrásra szívesen szavaznak át az LMP szavazói, rám pedig a Jobbik szavazói, akkor kijelenthető: a Fidesz Szombathelyen is legyőzhető!

Kérem minden támogatómat, hogy menjen el vasárnap, és szavazzon dr. Nemény Andrásra, a baloldali ellenzék jelöltjére! Azok se maradjanak otthon, akiket felháborít, ami velem és több szombathelyivel történt, akiket idegesít a hazug kormánypropaganda, akiknek elegük van a korrupt és arrogáns fideszesekből!

Én pedig remélem, hogy hamarosan hazatérek, és folytatom önkormányzati képviselői munkámat.

Felhatalmazom dr. Ipkovich György barátomat, hogy ezen közleményemet nyilvánosságra hozza.

dr. Czeglédy Csaba

Nemény András ezután megköszönte a kormányváltás érdekében tett nehéz, de fontos döntést.

Megkérdeztük, mi lesz akkor, ha az előzetes letartóztatás újabb meghosszabbítása miatt letelik az az egy év, amíg Czeglédy Csaba nem vesz részt a városi közgyűlésen, a törvény szerint ilyenkor ugyanis a képviselő elveszti a mandátumát. Ipkovich György válaszolt:

Ebben az esetben időközi választás lesz és megint megverjük a Fideszt, ennyi.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Választás 2018