Orbán Viktor: A Kúria elvett egy mandátumot a Fidesztől

A "Kúria intellektuálisan nem nőtt fel a feladatához" - mondta Havasi Bertalan.

Egyértelműen és súlyosan beavatkozott a választásokba a Kúria,

miután elvett egy mandátumot a kormánypártok választóitól

; a testület intellektuálisan nem nőtt fel a feladatához - ismertette Orbán Viktor miniszterelnök álláspontját sajtófőnöke, Havasi Bertalan - írja a hvg.hu.

Most a Kúria a soros

A pestisracok.hu korábban azt írta, hogy az Alkotmánybíróság szerint is jogszerűtlenül érvénytelenített több ezer határon túli szavazatot a Kúria, a testület végzése szerint jogorvoslatra nincs lehetőség, így egy parlamenti mandátumot elveszített a Fidesz, de a kétharmad még így is biztos.

Forrás: mno.hu

A Kúria több mint négyezer határon túli szavazatot érvénytelenített arra hivatkozva, hogy azokat saját címzésű és nem előre gyártott borítékban adták postára, vagy mert sérült volt a boríték.

A miniszterelnök sajtófőnöke ismertette Orbán Viktor álláspontját:

a Kúria ezzel a döntésével elvett egy mandátumot a választóinktól. A Kúria egyértelműen és súlyosan beavatkozott a választásokba. Az Alkotmánybíróság végzését áttanulmányozva nyilvánvaló: a Kúria intellektuálisan nem nőtt fel a feladatához

.

Nem is azt mondta az AB, amiről a Fidesz beszél

A Kúria viszont úgy ítélte meg, hogy a hivatalos válaszboríték használatát igenis előírja a törvény, a csík sértetlenségét pedig jogosan figyelték a számlálók, mert az bizonyítja, hogy a borítékba leragasztása után senki nem nyúlt bele.

Az Ab döntése egyébként nem hozott döntést az ügyben, a kormánypárt panaszát érdemi vizsgálat nélkül visszautasították, az ugyanis nem az Alkotmánybíróságra tartozik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Választás 2018