Lehet más a politika?

A V, mint Vas nyílt levele.

Nyílt levél Németh Ákosnak, az LMP Vas megyei elnökének...

Kedves Ákos!

A mindannyiunk számára rosszul sikerült országgyűlési képviselőválasztás után - dicséretes aktivitást mutatva - három minőségemben is megszólítottál. Egyrészt személyesen, másrészt a V, mint Vas Egyesület elnökeként, majd az EGYÜTT szombathelyi vezetőjeként értesülhettem arról, hogy az LMP vasi, szombathelyi alakulata milyen fontosnak tartja az általam jegyzett szervezetekkel való jövőbeni szoros együttműködést. Ezt örömmel hallom és olvasom. Ezúton is szeretném az EGYÜTT elnökségének köszönetét tolmácsolni az elmaradt listás 1% miatti anyagi teher rendezéséhez nyújtott mindennemű segítségért.

Ugyanakkor szeretném leszögezni az alábbiakat:

1. Az LMP azzal segített volna legtöbbet az EGYÜTT-nek, az ellenzéknek - így az országnak is, ha követte volna az EGYÜTT progresszív politikáját, és az EGYÜTT-höz hasonlóan visszaléptette volna az esélytelen jelöltjeit számos választókörzetben, Budapesten és vidéken egyaránt.

2. Az LMP legalább négy budapesti választókörzetben segítette győzelemhez a Fideszt a visszalépések és a koordináció megtagadásával.

3. Az LMP gyakorlatilag megakadályozta, hogy a mindössze 2%-kal veszítő Vajda Zoltán (EGYÜTT) egyéni képviselőjelöltként sima győzelmet arasson Budapesten.

4. Az LMP szombathelyi jelöltjének, Németh Ákosnak az esetleges visszalépése komoly jelzés lett volna a jövőbeni együttműködés megalapozásához.

5. Az LMP megpróbálta elhitetni magáról, hogy erős, kormányváltó erő, miközben egy tehetségtelen és vezetésre teljesen alkalmatlan miniszterelnök-jelöltet futtatva porrá zúzta az egységes ellenzék megteremtésének minimális esélyét is.

6. Az LMP a választások előtt gyakorlatilag kivetette magából a legpotensebb politikusát, Hadházy Ákost, miközben végig a rossz emlékű Schiffer András által Sallai R. Benedeknek diktált kottából játszott, Schmidt Mária (Fidesz) fiának, Ungár Péternek az asszisztenciája mellett.

Természetesen nem zárkózom el az önkormányzati választáson való esetleges együttműködéstől, de azt gondolom, hogy a hagyományos pártpolitizálás ideje lejárt. Nem a 0,7-5- 7%-os pártok, de nem is a lejárt szavatosságú, avitt politikai formációk fogják leváltani a Fideszt! Erre csak egy széles társadalmi támogatottságú, szilárd alapokra épülő, a mai tizenéves fiatalokat és a gondolkodásra képes értelmiséget ötvöző civil indíttatású erő lesz képes Szombathelyen is!

A V, mint Vas nyitott, veletek is szívesen tárgyalunk a folytatásról, ahogy akár a Pro Savariával, a Jobbikkal, az MSZP- vel, a Momentummal vagy a DK-val is.

A hagyományos pártpolitizálásnak meg kell újulni, az utolsó két választás borzalmas eredményét hozó - elvtelen és következetlen háttéralkukra épülő, de valójában egymást ellehetetlenítő - politikai játszmákat nem tartjuk célravezetőnek, elutasítjuk. Minden demokratikus erőnek közös érdeke, hogy tényleges együttműködés alakuljon ki az elvesztett parlamenti választás után remélhetőleg megtisztuló politikai palettán.

Én magam bátorságot kívánok az LMP-nek a megtisztuláshoz, kitartást és akaratot a konstruktív, együttműködő munkához!

Szombathely, 2018.04.13.

Varga Tamás

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Választás 2018