Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Egyetlen szombathelyi szavazókörben sem veszített Hende Csaba

A legkisebb különbséget a szombathelyi belváros produkálta, a legnagyobbat Balogunyom.

25 ezer 201 szavazattal Hende Csabát választotta tegnap a Vas megye 01-es számú egyéni választókerület Hende Csaba tízezer szavazattal kapott többet, mint az ellenzéki esélyes, Nemény András 2018. April 09. 09:28 a következő négy évre országgyűlési képviselőjének. Ez a szavaztok 50.56 %-át jelentette.

Hende egyetlen szavazókörben sem maradt alul. Végignéztük a kerület mind a 82 szavazókörét, hogy hol nyert nagyon és hol a legkevésbé.

A legkisebb szavazatkülönbség 25 volt
Forrás: Facebook / Hende Csaba

A legnagyobb különbséget a 001-es számú, balogunyomi körzet produkálta. Hendére 438 szavazat érkezett, míg a körzet második legtöbb szavazatát gyűjtő Nemény Andrásra 112 voks. Ez 326 szavazat különbséget eredményezett.

A listán még nagyobb különbség született. A Fideszre 430 voks érkezett, az MSZP-Párbeszéd csak 70 szavazatot kapott.

Az egyéni szavazatok alapján a szombathelyi belváros hozta a legszorosabb eredményt. A 048-as szavazókörben, a Rákóczi Ferenc utcában, a "kis" Zrínyiben leadott voksoknál mindössze 25 darab döntött Hende Csaba javára.

Hende 287-et gyűjtött, míg az itt szintén második Nemény 262 darabot szerzett. A listán itt is nagyobb különbség mutatkozik. A Fidesz 288 szavazatot kapott, az MSZP-P 159-et.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Hende Csaba tízezer szavazattal kapott többet, mint az ellenzéki esélyes, Nemény András

Ha összefog minden ellenzéki jelölt Vas megyében, akkor is csak a Fidesz-KDNP lett volna a nyerő. A taktikai szavazás itt reménytelen vállalkozás volt.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Választás 2018

Tovább az oldalra