A szombathelyi városvezetés minisztériumi egyeztetéséből akart Hende Csaba politikai akciót csinálni

Nemény András polgármester Szombathely stratégiai tervét bemutatta Gulyás Gergelynek, Hende régebbi kormányhatározatokat hozott elő.

Tegnap délután egyeztetett Gulyás Gergely kancelláriaminiszter rábólintott Szombathely 2030-ig szóló stratégiai tervére 2021. April 15. 17:26 Nemény András polgármester és Bokányi Adrienn tanácsnok Gulyás Gergely kancelláriaminiszterrel a város 2030-ig szóló gazdaságfejlesztési tervéről Átfogó ipari és környezetvédelmi fejlesztésekre készül Szombathely 2021. April 08. 15:06 . A találkozón megjelent Hende Csaba országgyűlési képviselő is, aki a várost érintő gyorsforgalmi útfejlesztésekről beszélt.

Az esemény egy politikamentes, együttműködésen alapuló megállapodás volt, aminek érdekében a résztvevők eltekintettek a köztük lévő politikai nézetkülönbségeiktől. De azért a háttérben történt más is.

Az elkészült fotók voltak fontosak, nem a megegyezés

Nemény András levélben kért időpontot Gulyás Gergely kancelláriaminisztertől. Aki fogadta is a szombathelyi küldöttséget, de jelezte, hogy Hende Csaba is ott lesz a megbeszélésen. Hende pedig vitte magával a szombathelyi útfejlesztésekről szóló anyagot.

Miután Nemény és Bokányi bemutatta a Szombathely 2030 programot, Hende a Szombathely-Kőszeg Ismét bejelentették a Szombathely-Kőszeg gyorsforgalmi út építését 2020. July 07. 11:30 , a Szombathely-Egyházasrádóc Megvan az M86-os gyorsforgalmi Szombathely és Körmend közti szakaszának nyomvonala 2021. January 24. 15:07 gyorsforgalmi utakról és az északkeleti elkerülőről beszélt.

Már a találkozó közben megjelent a kormánysajtóban, hogy Hende 100 milliárd forintról beszélt

A találkozó 12:30-kor kezdődött, és 13:15-ig tartott. Ígéretet kaptak, hogy a programban megfogalmazott fejlesztéseket beépítik az európai uniós és a kormányprogramokba, és hogy a sokat emlegetett kompenzációról április végén dönt a kormány.

Ám eközben 13:06-kor, tehát még a megbeszélés közben a kormánypárti Kesmához tatozó megyei napilap online kiadása lehozott pár fotót a megbeszélésről, azzal, hogy azt Hende Csaba hozta össze. Bedobtak egy 100 milliárd forintos számot is, hogy ekkora összegre vállalt garanciát a kormány a gyorsforgalmi utak megépítéséhez. A cikket aztán később frissítették, beletéve azokat a részleteket, amik tényleg elhangzottak.

Így a csak kormánypárti sajtót olvasó tábor meg van győződve, hogy Hende 100 milliárdos összeget harcolt ki a Szombathelyt érintő utakra, hogy fejlődjön a város.

Az utakról már régebben döntött a kormány

Viszont a Hende által említett útfejlesztésekről már rég megszületett a kormányhatározat. Valamikor a következő önkormányzati ciklusban, tehát 2024 után valósulnak meg, ami olyan messze van, hogy addig még jó párszor be lehet jelenteni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény