„Erről miért nem kérdezik sosem a városvezetést?”

Olvasónk szerint soha nem írunk és kérdezünk a szombathelyi utcák állapotáról. Így ő megtette helyettünk.

Szerkesztőségünk naponta számos levelet, üzenetet és telefont kap, és bizony szelektálnunk kell, melyiket tesszük közzé, melyikre válaszolunk vagy éppen megyünk alaposan utána.

Olyan is van – bevalljuk töredelmesen – amelyre sajnos nem jut nincs időnk, vagy csak egyszerűen nem éri el az ingerküszöbünket.

Nos, az alábbi elérte, rendszeres olvasónk tudni is fogják, hogy miért.

„Kedves Nyugat.hu, Tisztelt Szerkesztőség! Mint szombathelyi lakos egy nagyon egyszerű kérdést szeretnék Önöknek feltenni:

Miért nem írnak soha (legalábbis tudomásom szerint az elmúlt években) a szombathelyi utak, utcák állapotáról? Nem tartják fontosnak? Nem lehet vagy nem engedélyezett erről a számomra és sokak szerint elég kényes témáról cikkezni?”

– indít a levél a meglehetősen erős felütéssel.

Most arra gondolunk, hogy lapunk volt az, aki messze a legtöbbet foglalkozott az utak és utcák állapotával és felújításuk szükségességével, olyannyira, hogy ennek egy külön videosorozatot szenteltünk .

Eddig bemutattuk többek között:

 • A Magyar utcát Beszéljünk mondjuk Szombathely legrosszabb állapotú utcáiról 2021. June 05. 06:53
 • A Paragvári utcát Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári út 2021. June 14. 07:25
 • A Dudás József utcát Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Dudás József utca 2021. July 01. 15:18
 • A Nádasdy Ferenc utcát
 • A Dozmat utcát
 • A Rumi úti kereszteződést
 • A római kori utcákat Hogyan tudtak a rómaiak olyan utakat építeni, amelyek még kétezer év múlva is állnak? 2021. August 28. 19:49
 • A Gyöngyös melletti bicikliutat
 • No mindegy, ezek szerint csinálhattunk volna még ennél is nagyobb médiazajt.

  Olvasói képaláírás: Csatolok mégis 1-2 fotót. Így nézne ki a szombathelyi útjavítás? Ennyire futja? Egypár 30-as tábla megold mindent? Ez csak egy 500 méteres szakasz. Máshol még tábla sem figyelmeztet, hogy 'háborús övezet'. Nevetséges és szomorú!
  Olvasói fotó

  Az olvasói levél így folytatódik.

  „Ami megépült, pl. bicikliutak, járdafelújítás stb. (félreértés ne essék, ez pozitív.), arról mindig lehet olvasni, de ami nem, vagyis ami nagyon is fontos és legégetőbb dolog lenne, hogy rendbe rakni az utakat a városban, arról nem ír senki, nincs felháborodás, nincs senki, aki ezt célba venné."

  Tehát, kérdem én, jól van ez így? Maguk szerint is jól van így?

  - kérdezi olvasónk, aztán rátér egy másik témára.

  „Több százmillió forint egy Zanat -Szombathely közti bicikliútra, amit megszámolnám a két kezemen hányan használnak majd, viszont 99%-ban mindenki autóval jár mindenhova és az utakra mégse fordítanak elég figyelmet”

  – folytatódik a levél, meglehetősen egyoldalúan foglalva állást az autók kontra kerékpárosok vitájában.

  "Katasztrofális az utak, utcák állapota, egy két kivétellel, lyukak százai, naponta ezeken kell szlalomozni és közben a forgalomra is figyelni. Tudnék fotókat csatolni, de minek, elég körbemenni a városban."

  Ezt valóban nehéz cáfolni.

  „Vagy inkább mégiscsak az lenne a legjobb út, ha az orra alá dörgölnék a felelősöknek? Erről miért nem kérdezik sosem a városvezetést? Ezekről miért nem posztol senki? Egy közös fotó a polgármesterrel egy jó nagy kátyú közepén? Maguk szerint ez nem fontos téma?”

  Nem, szerintünk ez egyáltalán nem az. Ezért foglalkozunk vele az említett sorozatban és minden lehetséges helyen. Ezért szembesítettük ezzel a problémával az alpolgármestert egy élő podcast beszélgetés Mire lesz pénz Szombathelyen? - Rendkívüli podcast Horváth Attila költségvetési alpolgármesterrel 2021. May 22. 15:24 keretében vagy a polgármestert legutóbbi interjúnkban Nemény András: Csodafegyver nincs, egy ponton túl saját magunkon sem tudunk spórolni January 15. 18:56 .

  Olvasói fotó

  „Pandémia ide vagy oda, az élet nem állt meg, közlekedünk tovább, csak ha az autónk, biciklink bánja, mert a több száz gödörből elcsípünk egyet, az is csak a tulajnak fog fájni. Annyira elfoglalt mindenki a saját dolgaival, hogy nem foglalkozik semmi mással, csakhogy letudja az adott napot, épp ezért ennek egy magánember nem ad hangot. Viszont a sajtónak, a nyilvánosságnak nagy ereje van, ezt maguk is tudják.”

  Igen, tudjuk, de néha elbizonytalanodunk.

  És a végére marad három olvasói gondolat:

 • Nem gondolják, hogy tenni kellene valamit?
 • Vagy mint az egyszeri parasztember mondja: jól van az úgy ...
 • Kifogást mindig lehet találni, hogy mi a fontosabb... de beleállni egy ilyen dologba, na az a meló.
 • Üdvözlettel: (Név a szerkesztőségben)

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Jelentem