Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Még egy fideszes polgármester-jelölt került képbe Szombathelyen

Egy Facebook-csoport szeretné, ha Kovács Ferencet, a Vas megyei közgyűlés volt elnökét indítaná a Fidesz.

Tegnap, április 16-án írtunk arról Mégsem Illés Károly lesz a Fidesz szombathelyi polgármester-jelöltje? 2019. April 16. 11:42 , hogy mégsem Illés Károly lesz a Fidesz szombathelyi polgármester-jelöltje. Jelenleg még keresik az új jelöltet, szóba került Balássy Péter, a megyei önkormányzat főjegyzője, de információink szerint őt Hende Csaba országgyűlési képviselő, választókerületi elnök utasította el.

A Facebookon dobtak be egy új nevet

Arról is szólnak a hírek, hogy ha nem találnak esélyes jelöltet, akkor vagy Puskás Tivadart indítják újra, vagy Hende Csaba vállalja a feladatot. Puskás nagyon lobbizik a jelöltségért, de mivel Hende már nem támogatja, ezért Hende megkerülésével igyekszik rávenni a párt országos vezetését.

Hende Csaba pedig országgyűlési képviselő, a parlament alelnöke, a törvényalkotási bizottság elnöke, az ő számára visszalépést jelentene egy polgármesteri szék.

Tegnap viszont új csoport alakult a Facebookon, a csoport azt szeretné, ha Kovács Ferencet, a Vas megyei közgyűlés volt elnökét, volt országgyűlési képviselőt indítaná a Fidesz Szombathelyen a polgármesteri székért. Egy nap alatt 60 támogatót sikerült összegyűjteniük.

Kovács Ferencet polgármesternek

Sikerült elérnünk telefonon a Sitkén élő Kovács Ferencet, aki éppen súlyos szívműtétjéből lábadozik. Tőlünk szerzett tudomást a kezdeményezésről, meg is lepődött. Azt mondta, megtiszteltetésnek érzi, hogy gondoltak rá, ő nem gondolt arra, hogy polgármester legyen Szombathelyen. Most az foglalkoztatja, hogy felépüljön a műtét után, és újra egészséges legyen. De nem zárkózott el teljesen az ötlet elől.

Kovács Ferenc

1992-ben lépett be a Fideszbe, 1994-től a megyei közgyűlés tagja. 1998-tól 2014-ig országgyűlési képviselő volt, négyszer is egyéni körzetet nyert a sárvári választókerületben. 2006-ban és 2010-ben a megyei közgyűlés elnökévé választották, ettől a funkciótól az idén ősszel búcsúzik.

Kovács Ferenc megyei elnökként az irodájában
Bonyhádi Zoltán

Kovács Ferenc ős-fideszes, még a Fidesz liberális korszakában, 1992-ben lépett be pártba. 1994-től a megyei közgyűlés tagja, 1998-tól 2014-ig országgyűlési képviselő volt, négyszer is egyéni körzetet nyert a sárvári választókerületben. 2006-ban és 2010-ben a megyei közgyűlés elnökévé választották. 2014-től 2016 novemberéig a külügyminisztérium munkatársa, majd nemzetpolitikai diplomata, konzul Magyarország Müncheni Főkonzulátusán.

Közgyűlési elnökként az utolsó pillanatig aktív támogatója volt a vát-porpáci repülőtér ötletének, amit végül az Orbán-kormány vett le a napirendről. Ennek a hátterét és Kovács Ferenc szerepét itt foglaltuk össze Orbán leváltotta a Vas megyei közgyűlés elnökét (frissítve) 2013. September 05. 12:40 .

Kovács Ferenc neve a megyei közgyűlési elnökök azovi-szigeteki útja Kovács Ferenc is volt az Azori-szigeteken 2011. December 05. 15:45 kapcsán kirobbant botrányban is felbukkant, ezután derült ki Orbán leváltotta a Vas megyei közgyűlés elnökét (frissítve) 2013. September 05. 12:40 , hogy 2014-ben már nem lesz országgyűlési képviselőjelölt. Erről később interjúnkban is beszélt Kovács Ferenc: Több irányból is nyomás alá kerültem 2013. October 09. 13:08 .

Kovács Ferenc a Sitkei Rockfesztivál egyik alapítója és szervezője is.

Idén március 15-én a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesítették.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2019

Tovább az oldalra