Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megszületett a megállapodás, megkapja a 37,5 milliót az önkormányzattól a Haladás

Sikerült kompromisszumra jutniuk.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

"A tegnapi napon, azaz 2020. október 19-én közös egyeztetésen vettek részt a Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft., a Haladás VSE és az önkormányzat képviselői. Az egyeztetés eredményeként a korábban a megszavazott 37,5 millió forintos támogatáshoz kapcsolódó szerződést a felek a tegnapi napon aláírták, így ez a mai napon kifizetésre is kerül.

A felek kijelentik, hogy a jövőben az illetékes minisztériumnál az általuk használt létesítmény fenntartásához kapcsolódó költségek állami támogatása ügyében - lehetőségeikhez mérten - eljárnak."

A fenti közleményt Nemény András polgármester, Szántó Erzsébet, a Haladás VSE elnökségi tagja és klubmenedzsere, Séllei Árpád, a Szombathelyi Haladás ügyvezető igazgatója és Kovács Cecília, a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft. ügyvezetője közösen adta ki.

Ezzel gyakorlatilag a Haladás futballcsapat az év végéig használhatja az új stadiont az itthoni mérkőzéseken.

A múlt heti szurkolói fórum
Mészáros D. Zsolt

Ez a 37,5 millió okozta az elmúlt hetek nagy vitáit, amit itt foglaltunk össze Ki a felelős azért, hogy megint le van gatyásodva a Haladás, és még a stadionjából is kizárhatják? 2020. October 13. 13:59 . A stadion bérleti díjához adott támogatást a csapat eddig azért nem kaphatta meg, mert Séllei Árpád kényszerződésre és elfogadhatatlan feltételekre hivatkozva nem volt hajlandó aláírni A Haladás ügyvezetője nem írta alá a szerződést, ezért nem kapták meg a 37,5 milliót - írja a városháza közleménye 2020. October 12. 17:34 a szerződést.

A futballcsapat azzal is próbálkozott, hogy a szurkolók helyezzék nyomás alá az önkormányzatot, és el kell ismerni, ez valamennyire be is jött, de az eredményhez kellett az is, hogy Séllei Árpád is hajlandó legyen a kompromisszumra.

Egy héttel ezelőtt volt egy szurkolói fórum "Biztosan nem lesz olyan, hogy a Haladás nem játszhatja a hazai meccseit az új stadionban" 2020. October 14. 21:15 a csapat helyzetéről, miután elterjedt a hír, hogy a csapat nem használhatja a stadiont, mert nem fizet bérleti díjat. Ott az is kiderült, hogy alapvetően tér el a csapat, az önkormányzat és az idén még járó évi 300 milliós állami támogatás kedvezményezettjének, a HVSE-nek a véleménye.

Szurkolók a múlt heti fórumon
Mészáros D. Zsolt

A futballcsapat szerint nekik is kapniuk kellene A Haladás nem érti, hogy ha az állam kifizeti a stadion üzemeltetését, akkor miért kell nekik is bérleti díjat fizetniük 2020. October 12. 10:26 a támogatásból, hogy ki tudják fizetni az évi mintegy 75 milliós bérleti díjat, a HVSE viszont úgy értékelte Miért nem kaphat a 300 milliós kormánytámogatásból a Haladás futballcsapat? 2020. October 15. 15:52 , hogy azt a pénzt csak ők használhatják fel. Az önkormányzat pedig arra figyelmeztetett többször is, hogy a futballcsapat 90 százalékban magánkézben van, és a többségi tulajdonosnak is hozzá kellene járulni a működés költségeihez.

Ez a három vélemény ütközött meg az említett fórumon, aminek a végén látszott, hogy mindenki érdekelt a kompromisszumban, ami így a szerződés aláírásával meg is született.

Legalábbis erre az évre, hiszen jövőre még komolyabb gondok lesznek, hiszen 2021-ben már nem lesz 300 milliós, állami támogatás, és a sportkomplexum működtetésének költségei is egyre nőnek Miért nem kaphat a 300 milliós kormánytámogatásból a Haladás futballcsapat? 2020. October 15. 15:52 .

Így sok-sok további egyeztetésre van szükség, de az már most látszik, hogy újabb közpénzmilliók mennek majd a "profi" futballra. Erről nemrég írtunk véleménycikket Az irracionalitás ködében, a láthatatlanná tévő köpönyeg alatt - A Haladás-támogatás margójára 2020. October 16. 07:41 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra