Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hende Csaba tényleg nem lesz miniszter?

Fazekas Sándor is távozik, lehet, hogy ezzel V. Németh Zsolt előtt nyílik meg az út.

A hét eleje óta tartanak a kormányalakító megbeszélések. A hvg.hu tegnap esti cikkében kormányközeli forrásokra hivatkozva részletezi az eddig kiszivárgott információkat, hozzátéve, a végső megoldás csak Orbán Viktor fejében létezik, pontosan senki sem ismeri a terveit.

Mekkora Simicska befolyása?

Azt biztosra veszik, hogy Hende Csaba távozik a honvédelmi minisztérium éléről, erről már mi is írtunk korábban Hende az utolsó heteit tölti a minisztériumban 2014. March 21. 11:37 . Fazekas Sándor sem lesz miniszter, a vidékfejlesztési tárca élére egyelőre nem ismerjük a jelöltet. De más forrásokból úgy tudjuk, akár a vasvári V. Németh Zsolt is esélyes lehet, ő az előző ciklusban államtitkárként dolgozott a tárcánál.

Nem lesz miniszter Martonyi János sem, ő már korábban bejelentette, hogy csak a ciklus végéig vállalja a feladatot, a hvg.hu szerint Orbán marasztalta, de hiába. Helyére valószínűleg Navracsics Tibor érkezik, de az is lehet, hogy csak néhány hónapra, mert Navracsicsnak EU-biztosi munkáét szánnak.

A hírek szerint a legnagyobb küzdelem a fejlesztési miniszteri posztért zajlik, azt biztosra veszik, hogy Németh Lászlóné távozik. Helyére egyaránt esélyes Lázár János és Rogán Antal. Ha Rogán győz, akkor Lázár kancelláriaminiszter lehet, ellenkező esetben Rogán marad a frakcióvezető. De van olyan forgatókönyv is, hogy Némethné marad. Ha így lesz, azt Simicska Lajos akaratának tudják be, Némethné egyértelműen az ő embere.

A struktúra marad

Államtitkári szinten is nagy a mozgolódás, Budai Gyula, Szócska Miklós, Klinghammer István, Hoffmann Rózsa sem, lesz államtitkár. Az utóbbi két államtitkár menesztése azt jelenti, hogy Orbán nem elégedett az oktatás átszervezésével, és új utakat keres.

A kormánystruktúra csak minimálisan változik, maradnak a csúcsminisztériumok a rengeteg államtitkárral, és marad Pintér Sándor belügyminiszter, Balog Zoltán humán erőforrás miniszter is.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Hende az utolsó heteit tölti a minisztériumban

Több korábbi húzónév biztosan távozik, Szijjártó Péter és Lázár János kopogtat rendesen.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Választás 2014

Tovább az oldalra