Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nemény: Szombathelyen van jövője a baloldalnak

A volt baloldali képviselőjelölt folytatja politikai pályáját, és bizakodó.

Jól aludtam, még ha nem is látszik – kezdte választást értékelő sajtótájékoztatóját Nemény András, az MSZP volt országgyűlési képviselője és a baloldal volt szombathelyi jelöltje. Mint korábban írtuk Elsöprő Fidesz győzelem 2014. April 07. 00:05 , ő most sem egyéniben, sem listán nem szerzett mandátumot, így búcsúznia kell az országgyűléstől.

Az országosnál jobb eredmény

Nemény elismerte, hogy pártja országosan rosszul teljesített Így zajlott a szavazatszámlálás 2014. April 06. 19:19 , most még a Fidesz kétharmada is valószínű, de bízik benne, hogy ez végül nem jön össze nekik, mert Kunhalmi Ágnes végül nyeri majd Biztosan tud mindent a tegnapi választásról? 2014. April 07. 11:12 a körzetét. De ez csak napok múlva derül ki – mondta.

Az adatokat várva, vasárnap este
Vágvölgyi Bálint

Helyben viszont jobb volt a baloldal, a Nyugat-Dunántúlon érték el a legjobb eredményt – mondta, ő személyesen a legjobb eredményt érte el azok közül, akik nem jutottak mandátumhoz. Szombathelyen 13 ezer szavazatot szereztek, ami azért is érdekes, mert 2010-ben Puskás Tivadar 14 ezer vokssal lett polgármester.

Nemény kijelentette, nyugodtnak érzi magát, mert tudja, hogy mindent megtettek a jó szereplésért, itt jól működött az összefogás, nem voltak vitás ügyeik, ennek is köszönhető, hogy az országos átlagnál 6 százalékkal jobb eredményt értek el.

Nincs B-terve, de nem zárkózik el

Biztos abban, a baloldal nem roppant meg, és az önkormányzati választásokon jó alternatívát tudnak felmutatni, és nyernek. Gratulált az LMP-nek és személyesen Horváth Zoltánnak, mint mondta, jó, hogy ott vannak a parlamentben, és reméli, hogy sikerült megakadályozniuk az újabb kétharmadot.

Hozzátette, személyes sorsáról nincs B-terve, mert hitt abban, amit csinál, de optimista, mert meg tudják hozni a megfelelő változtatásokat. A jövőben bizakodik, nem kesereg a múlt miatt - mondta, majd kijelentette, Szombathelyen van jövője a baloldali és a liberális gondolkodásnak.

Egy kérdésre válaszolva elmondta, nem foglalkozik azzal, hogy Hende az urnazáráskor közzétett egy szavazóköri eredményt, nincs jelentősége. Nem válaszolt egyértelműen arra, indul-e az önkormányzati választásokon, abban biztos, hogy a politikai pályát nem adja fel, és ha lehetősége lesz, elgondolkodik rajta. A végén megjegyezte, ha nincs is baloldali képviselője a megyének, azért nagy ügyekben nem zárkóznak el az országgyűlési képviselőkkel való egyeztetésektől.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Biztosan tud mindent a tegnapi választásról?

Hol nyerte a legnagyobbat a Fidesz? Hol döntött csak néhány szavazat? Hová tűnt 46 ezer szavazó?

Elsöprő Fidesz győzelem

Vas megyének lesz három fideszes és egy jobbikos képviselője, vasi baloldali képviselő nem lesz.

Így zajlott a szavazatszámlálás

Az eredmények ismeretében is izgalmas olvasmány percről-percre cikkünk.

Ez volt a vasárnap krónikája – Szombathelyre hangolva

Két órás csúszással, de mindenhol befejeződött a szavazás. Sorrendben a mai nap fontosabb történései itt.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Választás 2014

Tovább az oldalra