Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Százmilliókat kell visszafizetniük a sikertelen képviselőjelölteknek

Az országgyűlési választásokon indult képviselőjelöltek harmada nem tudott elszámolni az egymilliós állami támogatással.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

209 millió 267 ezer forint visszafizetését írták elő – közölte a Blikk érdeklődésére a Magyar Államkincstár (ÁSZ). Ha a volt jelöltek ezt nem teljesítik, akkor az adóhatóság hajtja be rajtuk adó formájában.

Adó formájában hajtják be

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Mi is írtunk arról, hogy több, mint hatmilliárd ment el Több mint 6 milliárdot kapnak a kampányra a pártok 2014. March 06. 11:01 a jelöltek és a pártok támogatására a kampányban, ami az új választójogi törvény miatt alakult így. És arról is, hogy soha nem látott mennyiségű jelölt szállt versenybe Lepedőméretű szavazólapokra számíthatunk 2014. March 05. 17:32 a szavazatokért, ez pedig elsősorban a könnyen hozzáférhető állami pénzek miatt történt.

Az új szabályok szerint, ha egy jelölt összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat, akkor egymillió forintot kapott a kampányra. Ezt viszont azoknak a jelölteknek. akik nem értek el a választáson legalább egy százalékot, vissza kell fizetniük, és a többieknek is tételesen el kell számolni vele.

Olvashatatlan számlamásolatok, kampányon kívüli költések

Most ezzel vannak gondok. Az ÁSZ azt közölte a Blikkel, hogy a jelöltek több mint harmada nem számolt el megfelelően a pénzzel. Nekik az állami támogatás kétszeresét kell visszafizetniük, legalábbis annak az összegnek, amivel nem sikerült elszámolni. Ez akár elérheti a jelöltenkénti kétmillió forintot is.

Az ÁSZ a hiányosságok közé sorolta, hogy voltak olvashatatlan számlamásolatok, nem egyeztek a számlán és a számlaösszesítőn a számok, a felhasználás nem volt kellőképpen megindokolva, vagy nem a jelölt írta alá a dokumentumokat, de előfordultak kampányidőszakon kívüli számlák is, amiket nem tudtak elfogadni.

Az ÁSZ későbbre ígért tájékoztatást arról, melyik pártok jelöltjei nem számoltak el a támogatásokkal.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Választás 2014

Hirdetés