Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Választási csalás Szombathelyen? – Az MSZP a szavazatok ellenőrzését kéri

Eredetinek tűnő, de hamis bélyegzővel lepecsételt szavazólapokat találtak egy szavazókörben.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szombathely 20. sz. szavazókörében, a Váci iskolában szavazatszámlás közben két olyan szavazólapot találtak, amiken nem a szavazókör pecsétje volt. Az egyik szavazólap egyéni, a másik listás volt, és mindkét szavazat a Fideszre érkezett.

Kisebb és más formájú pecsét

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A szavazatszámláló bizottságba delegált MSZP-s tag ezt jelezte a bizottságnak, a bizottság megállapította, hogy a pecsét színe megegyezik a hivatalos bélyegző színével, ám annál jóval kisebb és más forma található rajta. A két szavazatot eredménytelennek minősítették.

A párt elküldte nekünk az esetről felvett jegyzőkönyv és a két szavazólap másolatát, galériánkban megnézhetők.

A bélyegző
Nyugat.hu

Czeglédy Csaba, a baloldal szombathelyi kampányfőnöke kérdésünkre kijelentette, az eset választási csalás gyanúját veti fel. Ha az egyéni és a listás szavazatok között egy-egy hamis bélyegzős szavazólapot találtak, akkor könnyen lehet, hogy ezekből több is van. Ráadásul komoly aggályokat vet fel, hogy a szavazólap eredetinek tűnik, pedig azokat szigorúan nyilvántartják és őrzik. (Megírtuk, hogy fegyveres őrök kíséretében szállították a szavazólapokat és a többi dokumentumot Szombathelyre.)

Kérik a szavazatok átvizsgálását

Czeglédy kijelentette, az eset miatt a helyi választási bizottságnál kezdeményezik az összes, Szombathelyen leadott szavazólap bélyegzőjének vizsgálatát, és ennek eredményétől függően kérik meg a választási bizottságot, hogy tegyen feljelentést választási csalás gyanújával. Hozzátette, ha a bizottság ezt nem teszi meg, akkor a párt tesz feljelentést.

Felhívtuk a szombathelyi választási irodát, a választási bizottságot nem értük el, ők csak az ülések idején tartózkodnak az irodában. Annyit tudtunk meg, hogy az irodához eddig nem érkezett bejelentés, és nem tudtak az esetről sem. A bejelentéseket egyébként a szavazást követő három napon belül lehet megtenni.

Az ügynek mindenképpen lesz folytatása, amint új információkat kapunk, azokat közöljük.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Választás 2014

Hirdetés