Most a Rábán támadnak a hódok, Szentgotthárdnál

Szinte minden pataknál, folyónál, tavon ott vannak, és kivégzik a fákat.

"Hódék rendesen beindultak" - írta Facebook-posztjában szentgotthárdi ismerősünk. Képeket is készített az állatok "munkájáról" , jól látható, hogy egyetlen fa sincs biztonságban tőlük. A fotók a Rába partján készültek, Szentgotthárdnál, a gát fölötti részen.

Forrás: Facebook / Nagy Péter
Forrás: Facebook / Nagy Péter

A hódok cuki állatok, de tönkreteszik a választott élethelyük környéki fákat. Sokat írtunk már a problémáról, tavalyelőtt a szombathelyi Csónakázótónál is megjelentek Elpusztult a szombathelyi hód, a horgásztóban érte a végzet 2017. August 02. 13:51 , aztán kiderült, hogy az egész Dunántúlon jelen vannak Nemcsak Szombathelyen, az egész Dunántúlon megjelentek a hódok 2018. January 21. 21:07 .

Az Abért-tónál is Hódok garázdálkodnak az Abért-tó körül 2018. December 07. 14:21 , ahol dróthálókkal próbáltak védekezni Mintha kicsit elkésett volna ez a drótháló az Abért-tónál 2019. January 29. 07:17 ellenük. A Gyöngyös A Gyöngyös felső szakaszán is megjelentek a hódok 2018. December 12. 07:37 és az Aranypataknál A hódok ádáz gátépítésbe kezdtek Toronyban, az Aranypatakban is - árvizet okozhatnak 2019. January 13. 19:46 is látták a nyomaikat. Idén áprilisban a Perintnél is megjelentek Így dolgoznak a hódok Szombathelyen, a Perintnél 2019. April 19. 09:16 . Nehéz ellenük védekezni, mert a hód védett állat, viszont egyre több kárt okoznak, a szakemberek is keresik a megoldást.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem