Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A sajtó nyilvánossága előtt egyeztetne a polgármester-jelölti vitáról Nemény András

Az Éljen Szombathely jelöltje ezzel a valótlan híreszteléseknek akar gátat szabni.

Sajtónyilvános egyeztetésre hívja a szombathelyi polgármester-jelöltek szakmai stábját az Éljen Szombathely polgármester-jelöltje. Nemény András ezt a Facebookon jelentette be.

Nemény valószínűleg azért folyamodott ehhez a lépéshez, hogy az egyeztetés után senki se tudjon félrebeszélni, vagy hamis indokokra hivatkozni.

Az előzmények

Hosszú ideig folyt a vita a szombathelyi polgármester-jelöltek között arról, hogy legyen-e nyilvános vita köztük a választások előtt. Nemény András (Éljen Szombathely) és Koczka Tibor (független) az első pillanattól a vita mellett volt, Balázsy Péter (Fidesz) viszont azzal hárította el a vitát Balázsy Péter vagy vállalja a polgármesteri vitát vagy nem, de nem mondhatja meg, mit tegyenek az ellenfelei 2019. September 03. 19:53 elsőre, hogy ő az ellenzék egyetlen jelöltjével akar vitázni, így Nemény és Koczka döntse el, ki az ellenzék jelöltje.

Nemény és Koczka is kihívta vitára Balázsyt

Két hete Koczka Tibor sajtótájékoztatón hívta ki tévés vitára Balázsyt azzal, hogy a jobboldalon van két jelölt, ő jobboldali, konzervatív, polgári politikusnak tartja magát. A Fidesz jelöltje erre nem reagált, e hét elején Nemény András egy Facabook-videóban javasolt egy tévévitát október 1.,kedd estére. A vita le is zajlott Nem izzott a levegő - Csak két polgármester-jelölt volt az SZVT-vitáján 2019. October 01. 21:55 , viszont Balázsy Péter nem jelent meg.

Erre reagálva Balázsy Péter sajtótájékoztatón jelentette be Balázsy Péter azt javasolja, legyen polgármester-jelölti vita, mégpedig nyilvános, az egyetem dísztermében 2019. September 30. 12:21 , hogy vállalja a vitát, azzal, hogy az az egyetem nagytermében legyen október 8. (kedd) este hat órakor. A másik két jelölt lapunk megkeresésére egymástól függetlenül kijelentette, hogy készen áll a vitára.

Aztán Balázsy a Facebookon üzent Neménynek, hogy nem sikerült termet foglalnia és a moderátor is visszalépett. Közben kiderült, hogy Koczka Tibort senki sem hívta meg, vele nem is egyeztettek. Nemény pedig közölte, hogy csütörtök estére lefoglalta az MMIK nagytermét.

Nemény egyébként már szombaton egy Facebook-posztban jelentette be, hogy jelölttársait október 10-én, csütörtökön 18 órakor várja az MMIK-ban a vitára.

Itt tartottunk, amikor a fentebb említett nyilvános egyeztetést Nemény András kiposztolta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2019

Tovább az oldalra