Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Koronavírus: 13 óvodában, egy iskolában van szünet, 150 intézmény érintett

Szombathelyen hat iskolában van jelen a vírus.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hatezer oktatási intézmény 13 ezer telephelyéből jelenleg 13 óvodában és egy iskolában rendeltek el szünetet a járvány miatt - írja a szakminisztériumra hivatkozva a Magyar Nemzet.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Digitális munkarendre mintegy 150 intézmény állt át, de zömé­ben csak egy-egy osztály, nem az egész iskola. A rendelkezések ideiglenesek, mint kiderült, egyre több intézményben már vissza is térhetnek a tanulók a hagyományos munkarendbe - közölte a minisztérium.

A kormány az elmúlt napokban többször is egyértelművé tette, a márciusihoz hasonló országos iskolabezárás, illetve digitális átállás az ősz folyamán biztosan nem lesz, mivel az ország nem állhat le másodszor is.

Azt tervezik, hogy ha fel is üti a fejét a koronavírus, csak az érintett osztályt, csoportot vagy intézményt izolálják, miközben máshol megmarad a tanítás. Ez a módszer úgy tűnik, beválik, a fertőzés egyelőre nem terjedt futótűzként az oktatási intézményekben.

Rendkívüli szünetet adott esetben az Oktatási Hivatal (OH), digitális munkarendet pedig csakis az operatív törzs rendelhet el.

Szombathelyen eddig öt állami fenntartású és egy egyházi iskolában jelent meg a járvány

A Kanizsai gimnáziumban egy végzős diáknál találtak koronavírust Koronavírus: Egy pedagógus és egy diák is megfertőződött Szombathelyen September 09. 18:27 , több osztály is digitális oktatásra tért át. A Bartók Béla zeneiskolában egy pedagógus fertőződött meg, azokat a tanárokat, akik részt vettek a tanévnyitó értekezleten, karanténba helyezték Karanténba helyezték a szombathelyi zeneiskola tanévnyitó értekezletén részt vett pedagógusait September 10. 12:52 .

A Nyitra Utcai Általános Iskolában is találtak egy fertőzött diákot A szombathelyi Nyitra utcai iskolában is megjelent a koronavírus September 11. 11:11 , a felső tagozatosoknál digitális oktatásra tértek át. A Derkovits általános iskolában az egyik pedagógus tesztje lett pozitív Hét osztályt helyeztek karanténba a szombathelyi Derkovits általános iskolában September 13. 11:21 , hét osztályt helyeztek karanténba.

A Neumann János Általános Iskolában az egyik tanuló koronavírus tesztje lett pozitív Két teljes évfolyam számára rendeltek el digitális oktatást a szombathelyi Neumann általános iskolában September 16. 10:50 . Az érintett osztályban tanító pedagógusok és az érintett osztály számára hatósági házi karantént, a 3. és 4. évfolyam számára digitális oktatást rendeltek el.

Az egyházi fenntartású Brenner iskolában egy pedagógus és az ő, ugyanebbe az iskolába járó gyermeke kapta el a vírust. Az érintett másodikos és harmadikos osztály diákjait, valamint az őket tanító pedagógusokat karanténba tették.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés