Közérdekű karneváli információk és részletes program

Hogy tudják amit tudni érdemes, és hogy ne essenek kétségbe, ha útlezárásokba botlanak.

KEDVEZMÉNYES VASÚTI JEGYEK

Idén is féláron válthatnak oda-vissza útra szóló jegyet a szombathelyi Savaria Történelmi Karneválra utazók. A kedvezmény 2008. augusztus 22–24. között vehetô igénybe a Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) pénztáraiban. A félárú odavissza útra szóló jegy csak akkor érvényes, ha azt a karneváli információs pavilonban (Fô tér) a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Alapítvány bélyegzőjével lebélyegezték. A vasúttársaság augusztus 24- én hajnalban 00:30 órakor mentesítő vonatjáratot indít Szombathely állomásról Sopronba. Bővebb információt a kedvezményről az állomási pénztárakban, a jegyvizsgálóknál és a www.gysev.hu honlapon kaphatnak az érdeklődők.

INGYENES ALLERGIAVIZSGÁLAT

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

A Küzdelem az Allergia, Asztma Megelőzéséért Közhasznú Egyesület ingyenes allergiaszűrést tart a karnevál ideje alatt. A szolgáltatás igénybe vehetô augusztus 23- án, szombaton 9–13 óra között az Allergia Centrumban. (Kossuth L. u. 10. I/3) A vizsgálatokat Dr. Sóti László és Dr. Petz Zsuzsanna végzi. (Infó: 30/901-7007)

VÉRADÁS

A Vöröskereszt a karnevál ideje alatt ebben az évben is véradást szervez. Augusztus 22- én pénteken és augusztus 23-án szombaton 10 és 20 óra között, augusztus 24-én vasárnap pedig 10 és 19 óra között várják a véradókat a Ferences rendház (Assisi Szent Ferenc Kollégium) Thököly utcai bejáratánál. A három napban vért adók idén egy egész napra szóló belépőjegyet kapnak a Romkert rendezvényeire. A karnevál alatt az Ifjúsági Vöröskereszt aktivistái elsősegély ügyeletet tartanak az alábbi helyeken: Ferences rendház, Fő tér, Thököly utca, Kalandvár. A kismamákat baba-mama szoba várja a Ferences rendházban. (Infó: 94/509-704)

SZÉPSÉG, EGÉSZSÉG

Szépség, Egészség, Gyógyítás 2000 éve és ma: 2008-ban első alkalommal jelenik meg a Szombathelyiek Egészségéért Egyesület a Savaria Történelmi Karneválon. A védőnők a Gáyer parkban testsúly-, vérnyomás- és testzsírméréssel várják az érdeklődőket. Ezen kívül megismertetik az érdeklődőket a római kori gyógyítás, szépségápolás és egészségmegőrzés szokásaival.

KÖZLEKEDÉSI INFORMÁCIÓK

ÚTLEZÁRÁSOK
Augusztus 18-án 16 órától 26-án kb. 8 óráig: Kossuth Lajos utca (Ferrosüt szakbolttól a Bejczy utca felé esô szakasza) és Bejczy utca. Augusztus 19-én 22 órától 26-án kb. 12 óráig: a Thököly Imre utca (teljes hosszában), a Zrínyi utca (teljes hosszában), az Aréna utca (teljes hosszában), a Rákóczi Ferenc utca (Thököly I. utcától a Légszeszgyár utcáig terjedő szakasza). Augusztus 20-án 18-tól 25-én kb. 12 óráig: a Kossuth L. utcai Ferrosüt szakbolt melletti átjárónál lévő lezárást áthelyezik a Kossuth L. u. – Hefele M. u. kereszteződéshez. Ezzel egyidejűleg a Hefele M. utcát egyirányúsítják a Kossuth L. u. felôl a Szily J. u. irányába.

BEHAJTÁSI ENGEDÉLY
A lezárt területeken lakók a területre csak "Behajtási engedéllyel" hajthatnak be, amelyet augusztus 14-én, 15-én 10 órától 18 óráig, valamint augusztus 18- án, 19-én 10 órától 18 óráig a Ferences kert Aréna utca felöli kapunál található bástyában, a forgalmi engedély és lakcímkártya felmutatásával igényelhetnek. Behajtási engedélyekkel kapcsolatos további információkért hívja a 30/90-26- 790 vagy a 30/378-9264 telefonszámot augusztus 14-től.

TERELŐÚT
(Thököly I. utca teljes zárása idején): Szent Márton utca felől: Hunyadi János utca – Szent Flórián körút – Mátyás király utca. Kiskar utca felől: Mátyás király utca – Szent Flórián körút – Hunyadi János utca. Az autóbuszok a lezárások miatt terelőútvonalon közlekednek, amelyről később pontos tájékoztatást fogunk adni. A rendezvény továbbiakban felsorolt területei a karnevál 3 napja alatt 10 órától kb. 24 ráig gyalogos övezetté lesznek minősítve, ahová gépjárművel behajtani nem lehet.

GYALOGOS ÖVEZET
Thököly I. u. (Hunyadi J. u. és Rákóczi Ferenc utca közötti szakasza)

A karnevál részletes műsora programajánlónkban olvasható.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Savaria Karnevál 2008