Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eddig: 0 0 0 0 0 0 0 / 2 500 000 Ft, még 0 nap

A szombathelyi LMP is kiáll Jordán Tamás mellett

A párt azt is kéri, hogy a városi intézmények és cégek vezetői pályázatai legyenek nyilvánosak.

Jordán Tamás munkássága értékteremtő

Az elmúlt hetekben Szombathely város közélete felbolydult: ennek oka a színház igazgatói posztjának betöltése körüli incidensek voltak. Jordán Tamás egyetlen kihívója, Dér András február 21-én visszavonta pályázatát Visszavonta szombathelyi színházigazgatói pályázatát Dér András, Jordán Tamás kihívója 2017. February 21. 10:57 miután világossá vált, hogy a Weöres Sándor Színház teljes társulata a jelenlegi és harmadik ciklusát tervező direktort támogatja.

A társulaton kívül Törőcsik Mari Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze videoüzenetben áll ki Jordán Tamás mellett 2017. February 24. 17:55 , a Nemzet Színészei A Nemzet Színészei is Jordán Tamást támogatják 2017. February 26. 19:27 , a budapesti Örkény Színház, a székesfehérvári Vörösmarty Színház A budapesti Örkény és a székesfehérvári Vörösmarty Színház is Jordán Tamást támogatja 2017. February 25. 19:07 , a Színházi Kritikusok Céhe A szakmának igenis van véleménye! Megint kapott egy levelet Puskás Tivadar 2017. February 27. 15:27 , a Weöres Sándor Színház rendezői, és a megyeszékhely közvéleménye mind támogatásukról biztosították Jordán Tamást és kérték a városvezetést, hogy ne politikai döntés szülessen pályázatának elbírálása során, hanem kizárólag szakmai szempontokat vegyenek figyelembe.

Ennek ellenére a színházszakmai bizottság feloszlatta magát, Puskás Tivadar polgármester pedig egy új pályázat kiírása mellett tette le a voksát. A Lehet Más a Politika ezúton szólítja fel a városatyákat, hogy ne engedjenek az esetleges politikai nyomásnak, ami Jordán Tamás eltávolítását tűzte ki célul. Vegyék figyelembe, hogy a jelenlegi igazgató páratlan kultúra- és értékteremtő munkásságának gyümölcse a sikeres és látogatott szombathelyi teátrum: őrizzük meg ezt az értéket továbbra is!

A LMP Vas Megyei Szervezete mindazonáltal eddig is és ezek után is elkötelezett támogatója annak a gondolatnak, hogy a politika vonuljon ki a kultúra befolyásolásából. Ennek szellemében szeretne érvényt szerezni Jordán Tamás azon gondolatának is, miszerint

itt az ideje a politika teljes száműzésének a színházból

.

A kialakult helyzettel kapcsolatban az LMP azt kéri a mindenkor regnáló városvezetéstől, hogy a városi intézmények és cégek vezetői pályázatai minden esetben, alapértelmezetten legyenek nyilvánosak és mindenki számára hozzáférhetők!

Szombathely, 2017. február 28.

LMP Vas Megyei Szervezete

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény