Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A jelek szerint az LMP-s Németh Ákos lesz a baloldal jelöltje Szombathelyen

Itt az LMP országos listája is, vasi politikus nincs befutó helyen.

Kedden írtunk Az LMP jelöltje mögé áll be a baloldal Szombathelyen? 2018. March 06. 13:18 arról, hogy körvonalazódik az együttműködés az MSZP-Párbeszéd és az LMP között, és ennek egyik következménye lehet, hogy Szombathelyen Németh Ákos javára lép vissza az MSZP-Párbeszéd jelöltje, a jelenleg városi képviselő Nemény András. Akinek egyébként van esélye Nemény András az MSZP és a Párbeszéd közös listáján a 17. helyen van 2018. February 22. 10:05 mandátumszerzésre pártja országos listájáról, és ha valóban összefognak az LMP-vel, ez az esély csak nő Az LMP jelöltje mögé áll be a baloldal Szombathelyen? 2018. March 06. 13:18 .

A két párt kedden estig egyeztetett, konkrétum nincs, de konkrét tervek vannak. Az LMP elsősorban Szekszárdon, Hadházy Ákos körzetében és Szombathelyen szeretné, ha a szocialisták visszalépnének a javukra, cserébe Kunhalmi Ágnes budapesti körzetében és Nyíregyházán tennének hasonló gesztust az MSZP-nek.

Bogáti András és György István Péter, középen Ungár Péter
BZ

Az LMP Gödöllőről és Budapest belvárosáról is egyeztetne, az MSZP-P részéről pedig továbbra is tárgyalási alap Hiller István körzete (Pesterzsébet–Soroksár), Burány Sándoré (Kőbánya), Tóth Csabáé (Zugló), Miskolc 2-es körzete (Varga László győzött), illetve Szeged.

A végleges döntést március 15. után hozzák meg, de mint kijelentették, nem lesz nagy hajcihő, egyszerűen bemennek a választási irodákba és elintézik, amit el kell.

Németh Ákos (balra) Demeter Mártával a szombathelyi Fő téren
Bonyhádi Zoltán

Közben az LMP is bejelentette országos listáját, a jelenlegi adatok szerint innen 7-8 mandátumot kaphatnak. Biztos befutónak tűnik Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt, Hadházy Ákos, Gémesi György, Schmuck Erzsébet, Ungár Péter, Keresztes László, Demeter Márta.

Vas megyei jelölt nincs a lista elején, Bogáti András, a 3. választókerület jelöltje az 52., Németh Ákos(1. választókerület) a 70., György István Péter (2. választókerület) a 82. helyen van. Ők csak egyénben juthatnak be az országgyűlésbe.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Választás 2018

Tovább az oldalra