Miért nincs még zebra a Markusovszky kórház főbejáratánál?

Végre egy olvasó, aki nem megszüntetni akarja a gyalogátkelőhelyet, hanem újat szeretne. Nyitott ajtón kopogtat, csak pénz kellene.

Miért nincs még zebra a Markusovszky kórház főbejáratánál? - kérdezte levelében olvasónk, aki szerint igenis, kell egy gyalogátkelőhely a kórház és az egészségügyi alapellőtó között.

Olvasónk ahhoz a vitához szólt hozzá, ami egy ideje megy már a Nyugaton. kezdődött azzal, hogy a múlt héten írtunk Kiterjedt gyalogosövezetek, csillapított forgalmú utcák, tömegközlekedés – Elkészült Szombathely közlekedési koncepciója April 21. 06:58 Szombathely új közlekedési koncepciójáról. Amihez a hónap végéig be lehet még nyújtani javaslatokat, észrevételeket. Hozzánk érkeztek is ilyenek, egy olvasónk azt javasolta, hogy két zebrát szüntessenek meg Két zebrát is meg kellene szünteti Szombathely belvárosában? April 22. 15:41 , mert indokolatlanul feltartják a forgalmat, ráadásul a közelükben van másik gyalogátkelő.

Egy másik olvasónk pedig a pláza előtti körforgalomtól vinné messzebb a zebrákat A Savaria Plázánál távolabbra kellene vinni a gyalogátkelőket? April 25. 11:31 , mert a gyalogosforgalom miatt sokszor beáll a körforgalom.

Ide kellene az új gyalogátkelő
Mészáros D. Zsolt

Persze, mindkét ötlet kapott hideget-meleget a kommentelőktől, többen is felháborodtak azon, hogy a gyalogosokra úgy tekintenek, mint a forgalmat akadályozó tényezőkre. Ezért is érdekes, hogy a legújabb levelet író olvasónk új zebra létesítése mellett állt ki.

Aminek, valljuk meg, lenne is létjogosultsága. Tavaly augusztus végén írtunk „Hát valóban elég nagy a káosz, mindenki megy, amerre lát” 2021. September 11. 11:59 arról, hogy a kórház előtt sokszor káoszba torkollik a gyalogosforgalom. Két egészségügyi itézmény van egymással szemben, köztük az út szuéli parkolók, a kórháznak is és a rendelők is nagy a forgalmuk, a Markusovszky utca pedig összekötőként is szolgál a Március 15. tér, a Horváth Boldizsár és a Dr. István Lajos körutak, valamint a Sugár út felé.

Akkor megkérdeztük az önkormányzatot, és kiderült, hogy tervben van egy gyalogátkelőhely létesítése a kórház főbejáratánál. Ráadásul a kiviteli tervek is elkészültek és az építési engedély is megvolt.

De mivel zebra most bő fél évvel később sincs, újra a városházához fordultunk.

A válaszból kiderül, fél év alatt nem sok minden változott, a tervek készek, az építési engedély is megvan. 12 millió forintba kerülne a járda felújításával együtt a kórház és az orvosi rendelők közti zebra. Mint írják, bíznak benne, hogy az államtól megkapják azt a 15 milliárd forintot, amit a közgyűlés döntése A kormánytól és az Európai Uniótól is pénzt kér a szombathelyi önkormányzat April 29. 11:52 értelmében kérnek az államtól.

Szóval, egyelőre várni kell a kórház előtti zebrára.

Az önkormányzat válasza

"A Markusovszky Kórház bejárata előtti gyalogátkelőhely kiviteli tervei elkészültek, a beruházás építési engedéllyel rendelkezik. A kivitelezés becsült költsége a szükséges járdafelújítással együtt 12 millió forint lenne. Bízunk benne, hogy a kormány Zalaegerszeghez hasonlóan Szombathely esetében is biztosít 15 milliárd forintnyi támogatást infrastruktúra-fejlesztésre, mely összegből többek között a Markusovszky Kórház és az Egészségügyi Alapellátó közötti gyalogátkelőhely is megvalósulhat és elindulhat a kivitelező beszerzése."
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem