Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Pro Savariával közösen indul a szombathelyi Jobbik az önkormányzati választásokon

A jelölteket még nem nevezik meg, mert attól tartanak, hogy támadásoknak, zsarolásoknak tennék ki őket.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tulajdonképpen bejött a múlt héten Szombathely volt és jelenlegi alpolgármesterei állnak össze a Fidesz és a baloldal ellen 2019. August 09. 19:31 és most, a hét elején tett Balassa Péter valószínűleg az országos politikában folytatja 2019. August 12. 14:19 jóslatunk: Molnár Miklós és Balassa Péter ma bejelentette, hogy a Pro Savaria és a Jobbik közösen indul az őszi önkormányzati választásokon.

A két szervezet közös jelölteket indít, a szavazólapon csak a Pro Savaria lesz a nevük mellett, ugyanis az egyesület színeiben indulnak, és a lista is közös lesz.

A Fidesznek

köszönhetik

az együttműködést

Molnár a vége felé célzott rá, hogy kettőjük között korábban sok vita volt, de volt vitakészségük, és rendezni tudták a nézeteltéréseket. Sőt, még arra is utalt, hogy ehhez kellett az elmúlt fél év, amióta az új többség vezeti a várost, ebben a fél évben megismerhették egymás nézőpontját. Molnár ki is jelentette, köszönet illeti azokat, akik lehetővé tették ezt a fél évet, és akik miatt létrejöhetett az új többség.

Szilágyi József (telefonos fotó)

Mi tesszük hozzá, hogy a Fideszről beszélt, és arra célzott, hogy a Fidesz év elején tett lépései nélkül a két szervezet most nem indulna együtt a választásokon.

Balassa Péter azért fontosnak tartotta jelezni, hogy ő továbbra is a nemzeti jobboldalon áll, nem adja fel az elveit. Szerint most civilekre, független politikára van szükség, hitelességre, szakmaiságra, megjegyezte, hogy a mérések szerint 40 százalék azon szavazópolgárok aránya, akik nem tudnak választani a két oldal között. Ők támogathatják a harmadik pólust - mondta.

2002-ben is egy botrány után alakult az egyesület

Molnár Miklós azt idézte fel, hogy 2002-ben a Pro Savaria Egyesület egy politikai botrány, a nyelvvizsga-ügy kirobbanása után alakult, és nagyrészt azokból az emberekből, akik akkor kiábrándultak az érintett pártból. Sok minden azóta sem változott, most is konzervatív és jobboldali értékeket képviselnek - mondta.

Szilágyi József (telefonos fotó)

Molnár lapunk kérdésére kifejtette, hogy a közös jelölteket még nem nevezik meg, ugyanis olyan mélyre süllyedt a szombathelyi politika, hogy egy szóba jöhető jelöltjüket és családját már megfenyegették, hogy nagyon kellemetlen dolgok történnek vele, ha vállalja a jelöltséget.

Az ajánlások gyűjtését augusztus 26-án elkezdik, és könnyen lehet, hogy csak akkor lesz nyilvános a jelöltek névsora, amikor azt a választási iroda közzéteszi. De amúgy is a jelöltállítás befejezésekor indul a kampány - tette hozzá Molnár.

A sajtótájékoztatón részt vett Németh László, akit a Jobbik delegált a most véget érő ciklusban az oktatási és szociális bizottságba. Németh fogyatékkal élő, siket, csak jeltolmáccsal tud kommunikálni. Molnár és Balassa is megjegyezte, hogy Németh jelenléte jelzésértékű, mindkét szervezet fontosnak tartja a fogyatékkal élők esélyegyenlőségét, támogatását.

Molnár Miklós a múlt héten jelentette be Koczka Tibor polgármester-jelöltségét támogatja a Pro Savaria 2019. August 08. 15:53 , hogy a Pro Savaria mind a 14 szombathelyi választókerületben saját jelöltet állít, polgármester-jelöltjük viszont nem lesz, a függetlenként induló Koczka Tibor, jelenlegi fideszes alpolgármestert támogatják.

Koczka két hete közölte Szombathely fideszes alpolgármestere elindul képviselőjelöltként a fideszes Horváth Gábor ellen a herényi körzetben 2019. August 01. 14:49 , hogy jelenlegi választókerületében (Herény, Kámon, Minerva) függetlenként elindul képviselőjelöltként, pár nappal később már azt jelentette be Koczka Tibor, Szombathely fideszes alpolgármestere polgármester-jelöltként indul pártja és az ellenzék jelöltjei ellen 2019. August 06. 10:46 , hogy független polgármester-jelölt lesz.

Közben kiderült, hogy Marton Zsolt, aki 2010 és 2014 között a Fidesz alpolgármestere volt, képviselő-jelölt lesz Marton Zsolt is elindulna a Fidesz jelöltjével szemben az önkormányzati választáson 2019. August 02. 09:43 a Pro Savaria színeiben. Így a Pro Savaria egyesületnél Szombathely volt és jelenlegi alpolgármesteri állnak össze a választásokra Szombathely volt és jelenlegi alpolgármesterei állnak össze a Fidesz és a baloldal ellen 2019. August 09. 19:31 .

Közben Balassa Péter arról tartott sajtótájékoztatót Balassa Péter valószínűleg az országos politikában folytatja 2019. August 12. 14:19 , hogy a Jobbik is beáll Koczka Tibor mögé, de azt is jelezte, hogy egy másik polgármester-jelöltet, valószínűsíthetően Nemény Andrást (Éljen Szombathely!) is elfogadhatónak tartja.

Már akkor írtuk Balassa Péter valószínűleg az országos politikában folytatja 2019. August 12. 14:19 , hogy a Jobbik és a Pro Savaria között várhatóan együttműködés alakul ki őszre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Önkormányzati választás 2019

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra