Eddig: 1 716 363 / 3 000 000 Ft, 82 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

Nyolc hétvégi bál képekben – Horvátok, borlovagok, bálozó gimisek

Ezen a hétvégén nyolc szombathelyi bált kerestünk fel és bőséges képanyagot tárunk az olvasók elé. Fotóinkon a horvát-, Griff-, bor-, NLG, Neumann, sváb, farsangi- és az első ízben megtartott divatbál jópár momentuma elevenedik meg és az Esküvő Kiállítás modelljei is felvonulnak.

A leghangulatosabb bál

Évek óta egy bál sem tudja letaszítani a horvátok bálját a képzeletbeli dobogóról, már ami a hangulatot illeti. A titok valószínűleg a közösségi élményben rejlik, itt ugyanis a megszokottnál ritkábban táncolnak párban az emberek. A körtáncoknál ismeretlenek ölelkeznek össze és igyekeznek elkerülni a másik lábának legázolását. Ha nem jön össze, hát na bumm, nem dől össze a világ. Az egy órára eső világslágerek száma meglehetősen alacsony volt, de a horvát dalok ugyanúgy megmozgatták a jelenlévőket az AGORA MSH-ban.

Körtánc a Horvát bálon
Tánczos Mihály

A legfelszabadultabbak

Ha már a legeknél tartunk, akkor az idei bálok közül a Nagy Lajos Gimnázium bálján találtuk a legfelszabadultabb bálozókat. Meglepődve tapasztaltuk, hogy a tinik ugyanarra a zenére buliztak, mint mi 15-20 évvel ezelőtt. Egyedül a Z’Zi Labor Honky Tonk Woman-jénél láttunk néhány csodálkozó tekintetet, de a diákok hamar ráhangolódtak a veresegyházi slágerre. Kiemelnénk az ínycsiklandozó vöröshagymás zsíroskenyeret és a gusztusos süteményeket, amelyek pénztárcabarát áron kellették magukat. Csókok csattantak, cipők repültek a fal mellé, párok alakultak és bomlottak fel, szóval zajlott az élet. Ha jól láttuk a tanári karból is koptatták néhányan a cipőtalpukat. A báli ruhákra, frizurákra sem lehetett panasz, főleg az ifjú hölgyek tettek meg mindent a másik nem lenyűgözésére a Pannónia Étteremben.

Tizenhat tonna, fekete szén... - NLG bál
Tánczos Mihály

Griffék jótékonykodása

A Griff Szakközépiskola és Felnőttképző Központ szombathelyi, nagykanizsai, és győri tagintézményei idén először rendeztek hagyományteremtő szándékkal bált. A szombathelyi tagintézmény a rendezvény fő céljaként a Vas Megyei Markusovszky Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati osztály intenzív részlegének műszerpark fejlesztését tűzte ki célul, ehhez kérték hallgatóik, tanáraik és partnereik támogatását. A bál teljes bevételét a műszerpark fejlesztésére fordítják a szervezők. Ott jártunkkor éppen Horváth Meggie lépett fel a hastáncosok után Józsi bácsi vendéglőjében.

Jótékonysági Griff bál
Tánczos Mihály

Neumann bál

A Neumann János Általános Iskola Szülői Munkaközösségének báljára Tó-vendéglőben került sor. Néhány szülő egészen akrobatikus mutatványokat mutatott be a táncparketten. A mi derekunk már a látványba is belesajdult.

Neumann bál
Tánczos Mihály

Borbál borlovagokkal

Az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátusa Szombathelyi Legátusának vezetősége (phűűű, nem egyszerű) szervezett bált a Tó-vendéglőbe. A vendégek minőségi nedűket kortyolgathattak. Ha valaki heccből tablettás bort szolgált volna fel, akkor valószínűleg ezen báli beszámolónk a Sokkoló rovatban folytatódna.

Borbál Szombathelyen
Tánczos Mihály

Divatbál

Első ízben rendeztek Divatbált Szombathelyen. A Palace-ban retró és modern ruhákat is bemutattak a vendégeknek, a nagyi bugyi bemutató pedig nevetést váltott ki a közönségből. Amiatt senki nem reklamált, hogy ezen fehérneműket nem éppen nagymama korú modellek mutatták be. A rendezvény háziasszonya Dukai Regina volt.

Ékszerbemutató a Divatbálon
Tánczos Mihály

V. Sváb bál

A svábok a Pannónia Étteremben mulattak a német zenekar zenéjére és rájuk sem lehet azt mondani, hogy nagyon búsultak volna. A zenekar szusszal, a táncosok erővel bírták hajnalig.

Sváb bál
Tánczos Mihály

Farsang az OMK-ban

Pénteken este hét órától öt szombathelyi zenekar tartott farsangi mulatságot az oladi Savaria Ifjúsági Centrumban. A legismertebb név a Mokka zenekar volt, rajtuk kívül fellépett a Revans, az Eston, a Kartelgáz és a Skót Rock Band.

Farsang a SIC-ben
Tánczos Mihály

Báli ruhák után menyasszonyi viseletek

A téli farsangolás után, a jó idő beköszöntével egyre több ifjú hölgy áll az anyakönyvvezető elé párjával. Utolsó képgalériánk a szombathelyi Esküvő Kiállításon bemutatott ruhamodelleket, ételeket, szolgáltatásokat mutatja be. Ötletgyűjtésnek sem utolsó. Jó böngészést kívánunk!

A hét minden napjára egy menyasszony - Esküvő Kiállítás
Tánczos Mihály

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Bálok 2009