Nyolc hétvégi bál képekben – Horvátok, borlovagok, bálozó gimisek

Ezen a hétvégén nyolc szombathelyi bált kerestünk fel és bőséges képanyagot tárunk az olvasók elé. Fotóinkon a horvát-, Griff-, bor-, NLG, Neumann, sváb, farsangi- és az első ízben megtartott divatbál jópár momentuma elevenedik meg és az Esküvő Kiállítás modelljei is felvonulnak.

A leghangulatosabb bál

Évek óta egy bál sem tudja letaszítani a horvátok bálját a képzeletbeli dobogóról, már ami a hangulatot illeti. A titok valószínűleg a közösségi élményben rejlik, itt ugyanis a megszokottnál ritkábban táncolnak párban az emberek. A körtáncoknál ismeretlenek ölelkeznek össze és igyekeznek elkerülni a másik lábának legázolását. Ha nem jön össze, hát na bumm, nem dől össze a világ. Az egy órára eső világslágerek száma meglehetősen alacsony volt, de a horvát dalok ugyanúgy megmozgatták a jelenlévőket az AGORA MSH-ban.

Körtánc a Horvát bálon
Tánczos Mihály

A legfelszabadultabbak

Ha már a legeknél tartunk, akkor az idei bálok közül a Nagy Lajos Gimnázium bálján találtuk a legfelszabadultabb bálozókat. Meglepődve tapasztaltuk, hogy a tinik ugyanarra a zenére buliztak, mint mi 15-20 évvel ezelőtt. Egyedül a Z’Zi Labor Honky Tonk Woman-jénél láttunk néhány csodálkozó tekintetet, de a diákok hamar ráhangolódtak a veresegyházi slágerre. Kiemelnénk az ínycsiklandozó vöröshagymás zsíroskenyeret és a gusztusos süteményeket, amelyek pénztárcabarát áron kellették magukat. Csókok csattantak, cipők repültek a fal mellé, párok alakultak és bomlottak fel, szóval zajlott az élet. Ha jól láttuk a tanári karból is koptatták néhányan a cipőtalpukat. A báli ruhákra, frizurákra sem lehetett panasz, főleg az ifjú hölgyek tettek meg mindent a másik nem lenyűgözésére a Pannónia Étteremben.

Tizenhat tonna, fekete szén... - NLG bál
Tánczos Mihály

Griffék jótékonykodása

A Griff Szakközépiskola és Felnőttképző Központ szombathelyi, nagykanizsai, és győri tagintézményei idén először rendeztek hagyományteremtő szándékkal bált. A szombathelyi tagintézmény a rendezvény fő céljaként a Vas Megyei Markusovszky Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati osztály intenzív részlegének műszerpark fejlesztését tűzte ki célul, ehhez kérték hallgatóik, tanáraik és partnereik támogatását. A bál teljes bevételét a műszerpark fejlesztésére fordítják a szervezők. Ott jártunkkor éppen Horváth Meggie lépett fel a hastáncosok után Józsi bácsi vendéglőjében.

Jótékonysági Griff bál
Tánczos Mihály

Neumann bál

A Neumann János Általános Iskola Szülői Munkaközösségének báljára Tó-vendéglőben került sor. Néhány szülő egészen akrobatikus mutatványokat mutatott be a táncparketten. A mi derekunk már a látványba is belesajdult.

Neumann bál
Tánczos Mihály

Borbál borlovagokkal

Az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátusa Szombathelyi Legátusának vezetősége (phűűű, nem egyszerű) szervezett bált a Tó-vendéglőbe. A vendégek minőségi nedűket kortyolgathattak. Ha valaki heccből tablettás bort szolgált volna fel, akkor valószínűleg ezen báli beszámolónk a Sokkoló rovatban folytatódna.

Borbál Szombathelyen
Tánczos Mihály

Divatbál

Első ízben rendeztek Divatbált Szombathelyen. A Palace-ban retró és modern ruhákat is bemutattak a vendégeknek, a nagyi bugyi bemutató pedig nevetést váltott ki a közönségből. Amiatt senki nem reklamált, hogy ezen fehérneműket nem éppen nagymama korú modellek mutatták be. A rendezvény háziasszonya Dukai Regina volt.

Ékszerbemutató a Divatbálon
Tánczos Mihály

V. Sváb bál

A svábok a Pannónia Étteremben mulattak a német zenekar zenéjére és rájuk sem lehet azt mondani, hogy nagyon búsultak volna. A zenekar szusszal, a táncosok erővel bírták hajnalig.

Sváb bál
Tánczos Mihály

Farsang az OMK-ban

Pénteken este hét órától öt szombathelyi zenekar tartott farsangi mulatságot az oladi Savaria Ifjúsági Centrumban. A legismertebb név a Mokka zenekar volt, rajtuk kívül fellépett a Revans, az Eston, a Kartelgáz és a Skót Rock Band.

Farsang a SIC-ben
Tánczos Mihály

Báli ruhák után menyasszonyi viseletek

A téli farsangolás után, a jó idő beköszöntével egyre több ifjú hölgy áll az anyakönyvvezető elé párjával. Utolsó képgalériánk a szombathelyi Esküvő Kiállításon bemutatott ruhamodelleket, ételeket, szolgáltatásokat mutatja be. Ötletgyűjtésnek sem utolsó. Jó böngészést kívánunk!

A hét minden napjára egy menyasszony - Esküvő Kiállítás
Tánczos Mihály
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Bálok 2009