Eddig: 1 788 363 / 3 000 000 Ft, 90 támogató. Még5nap.
Légy része az igazságnak!

Báli szezonnyitó - pezsgővel és Bon Bonnal

Hajnalban még vígan daloltak és táncoltak a Tó vendéglőben a Vasi Megyebál vendégei. A szezonnyitó mulatságon derült ki, hogy a 2008-as év Vas megyei emberévé Pars Krisztián olimpiai ezüstérmes kalapácsvetőt választották.

Minden együtt volt, ami egy jó hangulatú bálhoz kellhet: kellemes társaság, csinos hölgyek, jó zene. Ezeket a feltételeket Kovács Ferenc , a Vas megyei közgyűlés elnöke sorolta el megnyitóbeszédében kevéssel nyolc óra után. Kiegészíteném azért: meg hangulatos környezet és - meleg... Mert ez tipikusan olyan hely volt, ahol a (nem túl réteges) ruha tette az embert. Aki kevésbé alkalomhoz illő ruhában jelent meg, a két főszervező, Parais István és Joós Tamás (az MMIK vezetői) annak is hamar kerítettek valami

emberi

ruhát.

Vasi Megyebál 2009.
Bonbont oszt a házigazda - a Bon Bon előtt
Tánczos Mihály

Hajrá, Vas megye!

Hajrá, Vas megye! Hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok!

– zárta beszédét Kovács Ferenc. Addigra már elfoglalta a helyét a hatalmas, hófehér körasztalok mellett az összes vendég. Nem volt teltház, de nem is baj – éppen kényelmesen elfértünk a nézőtéren és a táncparketten egyaránt. A sorban a tizedik Vasi Megyebál idén a sorban az első is volt egyszerre – már tudniillik első a 2009-es báli szezon rendezvényei közül.

Kezdd azzal, hogy rövid leszel!

– tanácsolta állítólag dr. Hegedűs Csabának Majtényi László , a megyei közgyűlés alelnöke. Az olimpiai bajnok sportoló, akit a Magyar Birkózó Szövetség elnökeként ismerhetünk, hiszen aktív pályafutását feladva a diplomáciát választotta, a Vasi Megyebál díszvendégeként ezzel a komplett történettel kezdte beszédét – a közönség nagy derültségére. Aztán hosszan beszélt magáról, a

parasztgyerekről

, akik végigjárta a teljes ranglétrát és eljutott valahova, nem is akárhova ebben az emberpróbáló világban.

A siker - és a táncrend sikere

Bizonyítom, hogy Önök közül egy ember képes volt a világot legyőzni!

– mondta még, hozzátéve, hogy

halhatatlan társaival

nem csak álmodni tudtak a sikerről, hanem képesek voltak azt megvalósítani. Azt viszont soha sem felejtette el, hogy e megye szülötte, s érzelmileg máig erősen kötődik hozzá, és az innen magával vitt értékek szerint él. beszéde után következett az ünnepélyes koccintás. A színpadon Kocsis Korinna , Vas megye szépe is ott mosolygott. (Valóban nagyon szép!)

A Savaria TSE táncosai melegítették be lelkileg a közönséget sokoldalú, tüzes produkciójukkal, majd egészen konkrétan - hiszen a fiatalemberek felkérték a vendég hölgyeket. (Hogy ez a tánc már beleszámított-e a két részre osztott táncrendbe, amit minden kettessel kezdődő személyi számú érkező megkapott, amikor a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte, nem tudom.) Ezután azonban még vettünk magunkhoz némi kalóriát, hogy aztán legyen mit lemozogni: a svédasztalos vacsora következett, valóban válogatott finomságokkal. A színpad felől közben Balázs Gergely sajátos, improvizáló hegedűjátéka hallatszott.

Vasi Megyebál 2009.
Minden rendben, nyugodt a két főszervező: Joós Tamás és Parais István
Tánczos Mihály

Slow fox, szving, angol keringő... - és Bon Bon

Őt Horváth Meggie váltotta a színpadon. A különleges hangzásvilág után sanzonok következtek – ahogy csak Meggie tud sanzont énekelni... (Kicsit hiányoltuk mellőle harcostársát a zenében, Peltzer Gézát, de mint kiderült, ő már korábban elígérkezett valahova. A műsor azért így is teljesértékű volt, természetesen.) És aztán lehetett táncolni. A slow fox után az angolkeringő következett, a Charleston után a Blues, majd a szving és végül az érzéki tangó. Ki is használták a parkettet a hölgyek és az urak, nem sokáig kérették magukat.

Nem volt azonban ennyivel elintézve az éjjeli program – még csak most következtek a meglepetések! A kellemes része az volt, hogy a szervezők konyakosmeggyet (

bonbont

) kezdtek osztogatni a megjelent hölgyeknek. A kevésbé pozitív pedig, hogy mindezt azért tették, mert óvatosan és bocsánatkérőn jelezni kellett valahogy, hogy a sztárvendégként beharangozott Horváth Charlie helyett a két tagra fogyatkozott Bon Bon Együttes lép fel.

Pars Krisztián az Év Vasi Embere

Nem volt komolyabb felhördülés. Köszönhető ez minden bizonnyal annak, hogy in medias res kezdték a srácok – vagyis feldübörgött a Valami Amerika főcímdala, majd egymás után a jólismert és jól táncolható slágerek vagy negyven percen át. Az est következő fénypontja az éjféli Év Vasi Embere-avatás volt. A kitüntető címet idén Pars Krisztián kalapácsvetőnek ítélték. Méltatása egyben egyben emlékezés is volt mesterére, a pár nappal ezelőtt elhunyt Németh Pálra . Néhány másodperces néma felállással tisztelegtünk emléke előtt.

És kárpótlás is, mert Pars Krisztián nem vehette át egymilliárd négyszázmillió néző előtt az olimpián, Pekingben, csak így utólag kaphatja meg

– indokolta a döntést dr. Hegedűs Csaba. Az ünnepelt pedig szerényen csak azt ismételgette, hogy ő igazán nem is számított erre a kitüntetésre, és hogy mennyire fáj neki, hogy Németh Pali bácsi már nem érhette meg azt a napot, amikor megérdemelt ezüstérmét átveheti. Mert az a nap mindkettőjük pályafutásának egyik csúcspontja...

Vasi Megyebál 2009.
Hangulat az volt...
Tánczos Mihály

Tombola után ereszdelahajam

A ceremóniát még egy hivatalos rész követte – de ezt sem bánta senki, hiszen a tombolahúzásról volt szó. Rengeteg kis zöld cetli fogyott, és sok értékes ajándékot, utalványt vihettek haza a szerencsések. Ezután viszont már tényleg műfaji kötöttségek nélkül zenélhetett az est hivatalos zenekara, a Spektrum Együttes. Feldolgozások következtek – és minden eddiginél felszabadultabb mulatozás. (A pezsgő és a jó bor megtette hatását...) Hajnalig mulatott a válogatott társaság. A következő bálok szervezőinek bizony nagyon össze kell szedniük magukat, ha hasonló hangulatot szeretnének elérni.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Bálok 2009