Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megnyílt a 2019-es szombathelyi sajtófotó kiállítás – a Nyugat két fotósát is díjazták

Nagy Jácint és Nagy Zoltán egy-egy fotóját is a legjobbak közé választották.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Immár 9. alkalommal hirdették meg a pályázatot, amire ezúttal 19 fotóriporter jelentkezett nem kevesebb, mint 136 képpel. A 60 fotóból álló kiállítást idén is március 15-én nyitotta meg Puskás Tivadar polgármester a sportházban.

A polgármester beszédében a sajtószabadságot éltette és elismerte a fotóriporterek kemény munkáját is, de természetesen megemlékezett Angyal Lászlóról is, a szombathelyi sajtófotó kiállítás atyjáról.

Amikor 2011-ben Angyal László azt mondta, hogy csináljunk ilyet, nagy örömmel álltam mögé és lassan egy évtizede ennek a dolognak, ami hagyománnyá vált

– mondta Puskás Tivadar.

További képekért kattintson!
Nagy Jácint

A megnyitót most is egybekötötték a díjátadóval és ezúttal a Nyugat két fotósának munkáját is a legjobbak közé választották. Nagy Jácint Csak egy karnyújtásnyira címet viselő képét a sport kategóriában díjazták Bonyhádi Zoltán Vasemberek viadala című fotójával együtt. Nagy Zoltán pedig a kultúra és művészet kategória győzteseként jöhetett el Galaktikus titkok nevezetű fotójával.

Sajtófotó 2019
Nagy Jácint, amint átveszi jól megérdemelt díját.
Cseh Gábor
Sajtófotó díjátadó 2109
Nagy Zoltán is megkapta ajándékcsomagját.
Nagy Jácint

Akárcsak a sportban, a hír, közélet kategóriában szintén két győztest hirdettek ki: Szendi Péter Vásározók – Vásározni jó! és Unger Tamás Néző című képei nyerték el a zsűri tetszését. Városkép kategóriában Németh Richárd Emlékmű átgondolva nevet viselő fotója nyert, az Angyal László emlékdíjat pedig Szendi Péter kapta Vásározók – Vásározni jó! című fotójáért.

Angyal Réka választotta ki az emlékdíjas fotót és adta át a díjat.
Nagy Jácint

A kiállítást április 7-ig lehet megnézni a sportházban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra